Boğaz ağrınız geçmiyorsa aman dikkat! Bu hastalıklara yakalanma ihtimaliniz yüksek

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, sürekli olarak geçmeyen boğaz ağrısının birçok hastalığın belirtisi olabileceğini ifade etti.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, sürekli tekrarlanan boğaz ağrılarının birçok hastalığın habercisi olabileceğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Tanrıverdi, "Strep A, İnfluenza (Grip), Soğuk Algınlığı (Nezle) gibi enfeksiyonlar, uzun süre ve bazen şiddetli boğaz ağrılarına yol açabilir" şeklinde konuştu ve bu hastalıklara ilişkin bilgi verdi.


Ayrıca, "Strep A, bademcik ve yutağın akut bakteriyel enfeksiyonudur. Bakteriler içinde en sık rastlanan etken, A grubu beta hemolitik streptokok (AGBHS) olan S. pyogenes'tir. Bu nedenle halk arasında Strep A enfeksiyonu olarak anılır" dedi ve bu enfeksiyonun yayılma yollarını açıkladı. Tanrıverdi ayrıca grip ve nezle gibi diğer enfeksiyonlara da dikkat çekti.

Bu hastalıkların belirtileri ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi veren Tanrıverdi, hastalık belirtilerini hafifletmek için alınması gereken önlemleri açıkladı. Ayrıca kişisel hijyenin enfeksiyonların yayılmasını önlemede önemli bir rol oynadığını vurguladı.

.

Sağlık Haberleri