Birkaç hareket ile yüzünüz 10 yaş birden gençleşecek! Püf noktalarıyla yüz yogası!

Bu hareketleri düzenli olarak yaparak yaşlanmayı geciktirebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Yüz yogası yaparak hem yüzünüzü inceltebilir hem de yaşlanmayı geciktirebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YÜZ YOGASI VE FAYDALARI

Kırışıklıkları yumuşatmak, çene şeklini vurgulamak, cildi parlak hale getirmek, göz yorgunluğunu azaltmak ve baş ağrılarını azaltmak için yüz yogası yapabilirsiniz. İngiltere'de yüz yogası eğitmeni olan Julia Anastasiou botoks prosedürleri nedeniyle insanların yüz ifadelerini kaybetme riski olduğunu ve yüz yogasının daha etkili olduğunu dile getirdi. Yüz yogası cildi sıkılaştırıyor ve kasları daha sıkı hale getiriyor. Yoga hareketleri cildin daha esnek, elastik, genç hale gelmesini sağlıyor ve kolajen ve protein üretimini teşvik ediliyor. Yüz yogasına başlarken parmaklarla yüz kaslarınızı gevşetebilirsiniz. Birkaç parçaya hafif bası uygulanır. Göz bölgesine çok sert baskı yapmamak gerekiyor. İki C harfi oluşturarak iki elinizi göze yerleştirip alnınızı rahat bırakın. Bu şekilde 10 saniye basılı tutarak üç kere tekrarlayın. Parmakları V harfi haline getirerek iki gözünüze yerleştirin. 


Göz basıncını artırmak için göz toplarını göz kapağının üstüne yerleştirin. Birkaç dakika bu şekilde bekleyerek altı kere bu hareketi tekrarlayın. Daha sonra 10 saniye gözleri kapatarak bitirin. İşaret parmağını kaş üstüne yerleştirip parmakları gözlerin etrafında hareket ettirin ve ters yönde hareket ettirin. Dört kere bu hareketi tekrarlayın. Yanaklarınızı şişirerek 30 saniye boyunca ellerinizle hafif şekilde patlatın. Başınızı geriye doğru tutarak boynunuzu okşayın. Daha sonra başınızı eğin. Parmakları çene ve boyun kemiğinin üstüne yerleştirin. Ağzın köşesini aşağı çekin. Dört saniye tutarak derin nefes alın ve bu hareketi iki kere tekrarlayın. İlk olarak sağ yanağınızı 30 saniye şiş tutun ve nefesi dengeleyerek diğer yanağınızı aynı şekilde 30 saniye şiş tutun. Çene ve yanak çevrelerini sıkıştırın ve baş parmağınızı çene altına yerleştirip çene bölgesinde kulağa doğru getirin ve bu hareketi 2 dakika uygulayın. Başınızı kaldırarak ağzınızı öpücük şekline getirin ve rahat pozisyonda derin bir nefes alın, bu hareketi iki kere tekrarlayın. Bütün adımlar sonrasında yüzün daha taze olması için gevşeyin ve cildin her yerine 3 dakika boyunca masaj yaparak derin bir nefes alın. 

Sağlık Haberleri