Bel fıtığı ağrılarını şıp diye kesen sebze! Yapraklarını sarıp bekleyince ağrıdan eser bırakmıyor

Bel ağrısı, hemen herkesin periyodik olarak başına gelebilecek oldukça can sıkıcı bir ağrıdır. Ancak bazı kişilerde kronikleşip uzun süre devam edebilir ve günlük yaşamı doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle şu soru ortaya çıkıyor: Bel ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrımı hafifletmek için ne yapabilirim? İşte bu soruların yanıtları..

Bir kişinin günlük yaşamını sınırlayan bel ve sırt ağrısının birçok nedeni vardır. Ancak sebebi ne olursa olsun tüm sırt ağrıları ciddiye alınmalıdır. Sırt ağrısı zamanında tedavi edilmezse ileride daha büyük sorunlara yol açabilir.

"Bel ağrısının nedeni nedir?" Bel ağrısına ne iyi gelir?" Gelin hep birlikte bu soruların cevaplarına bir bakalım.

Bel ağrısına ne sebep olur?

Sırt ve bel ağrısının stres, yapısal sorunlar ve hastalıklar dahil olmak üzere birçok nedeni olabilir. Aynı zamanda ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir.Sırt ağrınız kısa sürede geçmiyor ve giderek şiddetleniyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.


Bel ağrısının nedenleri şunlardır:

- Herhangi bir nesneyi kontrolsüz bir şekilde hareket ettirmek

- Çok ağır bir şey kaldırmak

- Kas spazmı

- Kasılmış kaslar ve bağlar

- Omurgadaki disklerin şişmesi, sıkışması ve bozulması

- Siyatik

- Osteoklastoz

- Kireçlenme (Bel Fıtığı)

- Disk prolapsusu

- Natürmort (Hareketsiz yaşam)

- Mesane veya böbrek enfeksiyonu

- Zona

- Omurga bölgesindeki tümörler

- Uyku bozukluğu

- Uzun süre ayakta durmak

- Uzun süre dik oturmak

Sırt ağrısına neler iyi gelebilir?

Her zaman olduğu gibi bel ağrısı çekiyorsanız ilk önereceğimiz şey bir doktora görünmenizdir.

Ancak çoğu ağrıya olduğu şekilde doğal gıdalar sırt ağrısına da yardımcı olabilir ve onu hafifletmede önemli bir rol oynayabilir.

Lahana Yaprakları


Doğal ağrı kesici olarak da bilinen lahana yaprakları eski çağlardan beri birçok ağrıyı dindirmek için kullanılmaktadır. Sırt ağrılarına birebir olan mucizevi bir besindir. Sırt ağrısını lahana yapraklarıyla tedavi etmek için, birkaç lahana yaprağını bir tencereye suya koyun ve kaynatın. Daha sonra yaprakların suyunu süzün, tülbente sarın ve lapa halinde ağrıyan bölgeye uygulayın. Daha sonrasında bu uygulamayı 30 dakika tutmanız yeterlidir.

Başka bir yöntem ise: Kıyılmış lahana yapraklarının yarım bardak sütle kaynatılmasıdır. 10 dakika içerisinde macun kıvamına gelen bu karışımı belinizin ağrıyan bölgesine sürün ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu yöntem haftada üç kez kullanılabilir.

Zencefil


Zencefil antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve sırt ağrısında yaygın olarak kullanılan doğal bir maddedir. Zencefil kökünden sıcak bir kompres yapın ve bunu ağrılı bölgeye birkaç dakika uygulayın. Dilerseniz ağrılı bölgeye zencefil yağını da sürüp masaj yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı


Son yıllarda popüler hale gelen Hindistan cevizi yağı, içerdiği yağ asitleri ve antiinflamatuar özellikleri sayesinde sırt ağrılarını da hafifletiyor. Hindistan cevizi yağının bağ dokusunu gevşetme ve kas ağrısını hafifletme konusundaki faydalarından yararlanmak için iki yemek kaşığı hindistancevizi yağını ısıtın, soğumaya bırakın, ardından ağrılı bölgeye uygulayın.

10 dakika masaj yapın. Cilt yağ iyice emdikten sonra bölgeyi ılık suyla yıkayın.

Hint Yağı


Hint yağı eski çağlardan beri diz ağrısı gibi eklem ağrılarını tedavi etmek için kullanılmaktadır ve aynı zamanda bel ağrısı için de etkilidir. Doğal ğrı kesici olan hint yağının faydalarından yararlanmak için 2 yemek kaşığı hint yağını ısıtın, soğuduktan sonra ağrılı bölgeye uygulayın ve cilt tarafından emilinceye kadar 5 dakika masaj yapın. Daha sonra temizlemek için ılık suyla durulayın.

Papatya Çayı


Şu ana kadar ağrılı bölgelere uygulanabilecek doğal tedavilerden bahsettik. Ancak sırt ağrınızın nedenini diyet yoluyla ortadan kaldırarak bel ağrınızı iyileştirmeniz mümkündür.

Bunlardan biri de gergin kasları gevşetici etkisi olan papatya çayıdır. Bir fincan ılık papatya çayı içmek, sırt ağrısına neden olan gergin dokuların gevşemesine, ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir. Bu doğal besinlerin yanı sıra evde bazı basit egzersizler yaparak da sırt ağrınızı azaltabilirsiniz.

Sağlık Haberleri