Bağırsakları 25 TL'ye motor gibi çalıştırmak mümkün! Kabızlığın baş düşmanı: Tüm yaz yetişiyor

Kabızlık derdine son! Kilosu 25 liradan satışa çıktı! Bağırsakları çalıştırıp vücudun C vitamini ve demir ihtiyacını karşılıyor! Detaylar haberimizde.

Meyveler sağlığımız için en faydalı besin kaynaklarından biridir. Hatay'da bu meyvenin hasadı oldukça zahmetli olsa da lezzeti ve şifalı özellikleri karşı konulmazdır. Kaynatıp bir bardakta içmek vücudunuza C vitamini ve demir takviyesi sağlar, aynı zamanda kabızlığı da giderir. İşte bu mucize ve faydaları saymakla bitmiyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ŞİFA DEPOSU KAYISILAR HATAY'DA TOPLANMAYA BAŞLANDI

Türkiye'nin en verimli bölgelerinden biri olan Hatay'da yazın gelmesi ile birlikte pek çok tarım ürününün hasadı başladı. Kayısı hasadına başlanan Arsuz bölgesinde iklim ve toprak yapısı birçok ürünün yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Aroması ve ürün kalitesiyle bilinen Kurtbağı bölgesindeki çiftçiler, 40 derecenin üzerindeki sıcak iklimlerde dahi hasat yapmaya devam ediyor. İşinde litrelerce su tüketen bir işçi yevmiyesi 700 lira alırken, tarladaki kayısılar 25 -30 lira arasında alıcı bulabiliyor. Hasattan memnun olduğunu söyleyen 56 yaşındaki Mustafa Kale, şöyle konuştu: ''Kurtbağı Hatay'ın kayısı başkentidir ve bu kadar güzel tat veren başka bir kayısı çeşidi yoktur. Gündelikçilerin günlük ücreti 600-700 lira arasındadır. Hasat yaklaşık bir ay sürüyor ve işçiler sıcakta zor anlar yaşıyor. Rabbim bizlere en büyük nimetleri nasip etsin. Ama fiyat sorunumuz var ve yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz. İlaç pahalı, gübre pahalı, işçilik maliyeti yüksek, kayısının fiyatı şu anda 25-30 TL civarında" ifadelerini kullandı. 32 yaşındaki bahçe sahibi Sezer Kala, kavurucu sıcaklarda günde 15 litre su içerek serinlemeye çalıştığını anlattı. ”Ortalama meyve veriminin yaklaşık 200 kg olduğu tahmin edilmektedir. Toplam hasadın 60 ton olduğu tahmin ediliyor. Hasat sabah 5'te başlıyor ama sıcaklık hissedilmeye başlıyor. Bundan sonra hava oldukça ısınıyor ama neyse ki bu ısının bitkilere olumsuz bir etkisi olmuyor. Çok şükür burada rakımın yüksekliği nedeniyle etkili bir şey yok. Bana bakarsanız ortalama olarak kimse 10 litreden az su içmez ama ben muhtemelen günde 15 litre su içerim. 


Kayısı hasadı haziran ayında başlamış olup hasadı halen devam etmektedir. Meyve verme durumuna göre ortalama bir ay veya 45 gün sürüyor” dedi. Kayısı kompostosu kayısıların kaynatılması ile yapılan hafif tatlı bir içecektir. Bu lezzetli ve besleyici içeceğin sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Bu büyülü içecek kayısının lifli kısmından yapıldığından diyet lifi açısından zengindir. Lif sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler. Bu meyve büyük miktarda doğal antioksidan içerir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve genel sağlığı destekler. Kayısı C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutar, cilt sağlığını destekler ve vücuttaki oksidatif stresle savaşır. Demir içeriği aynı zamanda vücuttaki demir eksikliğinin giderilmesinde de oldukça faydalıdır. Potasyum mineralleri açısından da zengindir. Potasyum vücuttaki sıvı dengesini düzenler, kan basıncını kontrol eder ve kas fonksiyonunu desteklemede fayda sağlar. Kayısı kompostosu düşük kalorilidir ve doyurucu bir atıştırmalık veya içecek olarak popüler bir seçimdir. Bu aynı zamanda kilo yönetimine de yardımcı olur. Çok fazla su içerir, bu nedenle vücudunuzun nemlendirilmesine fayda sağlar. Özellikle sıcak havalarda veya egzersiz sonrasında alındığında vücudun su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Şekli ne olursa olsun vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini uyarır ve bağırsaklar düzenli bir biçimde çalışır. Kayısı kompostosu doğal olarak tatlı ve koruyucu madde içermeyen bir içecektir. Ancak sağlık sorununuz varsa ya da beslenmenize yeni besinler eklemeyi düşünüyorsanız öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririz.

Sağlık Haberleri