1 ayda 1 beden inceltiyor! Yağları jet hızıyla yakacak

Özellikle plaj ve havuz sezonunun başladığı bu günlerde kilo vermek ana hedefimiz haline geldi. Peki gerçek yağ eritme mucizesinin gözümüzün önünde olduğunu söylesek ne düşünürdünüz? Yağın ve fazla kiloların büyük düşmanı olan bu mucize besin, metabolizmanızı hızlandırarak sağlığa da fayda sağlıyor.

Sirke, fermente edilen üzüm, elma ya da diğer meyvelerden yapılan bir üründür. Tarih boyu birçok farklı kültürde mutfak ve sağlık amaçlı kullanılmaya başlanan sirke, çok sayıda faydasından dolayı günümüzde de popülerliğini korumaktadır. İşte sirkenin sağlık ve günlük yaşamda başlıca faydaları..

SİNDİRİMİ DESTEKLİYOR, HAZIMSIZLIĞI ÖNLÜYOR

Sirke, sindirim enzimleri durumunu artırarak sindirime yardımcı olur. Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır ve hazımsızlık ile ilgili de sorunları azaltabilir. Yemeklerden hemen öncesinde bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı kadar elma sirkesini ekleyerek içebilirsiniz.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Sirke, özellikle de elma sirkesi kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Yemeklerden önce tüketildiğinde karbonhidratların sindirimini yavaşlatır ve kan şekerinin hızlı yükselmesini engeller. Bu besin ayrıca tokluk hissi de verir.

METABOLİZMANIN HIZINI ARTIRIR

İştahı azaltan sirke, tokluk hissini de artırır ve kilo kaybına yardımcı olur. Ayrıca metabolizma hızını artırarak yağ yakımını da teşvik edebilir.


KALBİ KORUR

Sirke, kötü kolesterol (LDL) düzeylerini azaltabilir ve iyi kolesterol (HDL) düzeylerini artırabilir. Antioksidan özelliği ile kalp sağlığınıa destek verir. Düzenli bir şekilde beslenme listenize alabilirsiniz.

YARALARI HIZLI İYİLEŞTİRİR

Güçlü antibakteriyel özellikleri olan sirke, enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olabilir ve yara iyileşme sürecini hızlandırır. Seyreltilmiş sirkeyi cildinizde antiseptik şeklinde kullanabilirsiniz.

GÜNDELİK YAŞAMDA YARDIMCI

Sirke güçlü bir doğal temizleyici olarak bilinmektedir. Antibakteriyel özelliğiyle birlikte yüzeyleri temizler ve aynı zamanda da mikropları öldürür. Suyla seyrelttiğiniz sirkeyi sprey şişesine koyun ve yüzeyleri temizlemek için kullanın.

KOKUYU GİDERMEK

Sirke kokuları nötralize edebiliyor. Bu özelliğiyle vde veya kıyafetlerde oluşan istenmeyen kokuların giderilmesinde kullanılabilir. Kötü kokan bölgelere veya çamaşırlarınıza sirkeden ekleyerek kullanabiliyorsunuz.

SAÇ VE CİLT BAKIMI

Saçları parlak ve aynı zamanda sağlıklı hale getiren sirke, ayrıca cildin pH dengesini düzenleyerek sivilce ve diğer cilt sorunlarına da fayda sağlayabilir. Saç kremi olarak kullanabilir veya cildinize tonik olarak uygulayabilirsiniz.

BİR GIDA KORUYUCUDUR

Sirke, gıdaların raf ömrünü uzatma etkisine sahiptir. Antibakteriyel özelliği sayesinde besinlerin bozulmasını engeller. Turşu yapmak veya yiyecekleri muhafaza etmek için kullanabilirsiniz. 

Sağlık Haberleri