Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 Ek Gösterge Talimatı

Memur Sen ile Cumhurbaşkanlığı'nda bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek gösterge konusunda Bakan Selçuk'a talimat verdi.

Ek göstergede kritik görüşme yapıldı.

Geçtiğimiz gün Memur Sen temsilcileri Cumhurbaşkanlığı 'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette sözleşmeli personellerin kadroya alınması, memurların toplu sözleşmesinde değişiklik ve grev hakkı tanınması gibi konular görüşüldü.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de 3600 ek göstergeydi. Memur Sen yetkilileri , ek gösterge taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Memur Sen yetkillerinin 3600 ek göstergede son durum nedir? şeklindeki sorusuna, ek gösterge konusunda çalışmalar sürüyor. dediği öğrenildi. 

Erdoğan, ek gösterge konusunda Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sendikaların taleplerinin değerlendirilmesi ve bir çalışma yapması için talimat verdi. Sendika temsilcileri , seçim sürecindeki açıklamada polis, sağlık personeli, öğretmen ve din görevlilerine verileceği açıklanan  3.600 ek göstergenin bütçeye maliyetine ilişkin bir çalışma yapıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede de bu maliyet üzerinde durulduğu ve bazı değerlendirmelerde bulunulduğu bildirildi.

MAAŞLAR VE İKRAMİYELER ARTACAK

Ek göstergenin kamuya yükü konusunda bir rakam henüz çıkmadı. Ama ek göstergenin yürürlüğe girmesi ile birlikte en düşük memur emeklisinin maaşına 650 TL zam gelecek. 

Ek göstergenin 2.200 'den 3.600 'e çıkması durumunda 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emekli maaşları 653 TL,

30 yıl hizmeti bulunanların emekli maaşları 696 TL,

35 yıl hizmeti bulunanların da emekli maaşlarında 740 TL artış olacak. Ek göstergenin 2.200'den 3.600'e çıkmasıyla 25 yıl hizmeti bulunanların emekli ikramiyesi 82 bin 345 TL'den 103 bin 279 TL'ye çıkacak.

Ek gösterge bekleyen kadın erkek memurlar bu sayfada  TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Kamudan Haber Haberleri