Üniversiteye düşük KPSS puanıyla personel alımı! Onlarca kadroda boş yer açıldı: İşte başvuru şartları

Afyon Kocatepe Üniversitesi, büro personeli, destek personeli (hizmetli), tekniker ve teknisyen ünvanlarında sözleşmeli personel alımı için başvuruları kabul ediyor. Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından yayımlanan duyuruya göre, başvurular 21 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvuru sürecinde adayların genel başvuru şartlarına ek olarak özel şartları da karşılaması gerekmekte. Genel şartlar arasında Türk vatandaşı olma, Devlet Memurları Kanunu'nun belirlediği yaş ve öğrenim şartlarını taşıma, kamu hakları

Afyon Kocatepe Üniversitesi, büro personeli, destek personeli (hizmetli), tekniker ve teknisyen ünvanlarında sözleşmeli personel alımı için başvuruları almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından duyurulan ilan kapsamında başvurular 21 Kasım 2023 tarihine kadar kabul edilecek. Adaylardan, genel şartların yanı sıra özel şartları da taşımaları beklenmektedir. İşte detaylar...


AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİNDEN PERSONEL ALIM İLANI

Başvuracak adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları isteniyor. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, yaş şartlarını, öğrenim şartlarını ve kamu haklarından mahrum olmamayı içeriyor. Ayrıca, belirli suçlardan mahkum olmamak, askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bedensel ve akıl hastalığı bulunmamak gibi kriterler de aranıyor.

Adaylardan ayrıca, sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, önceki sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı fesih etmişse bir yıllık süreyi geçirmiş olmak gibi özel şartlar da isteniyor. İlgili 2022 yılına ait KPSS puanları esas alınarak sıralama yapılacak ve başvurdukları pozisyonun KPSS puan türüne uygun olması gerekecek. Başvuru süreci ve alım detayları adaylara duyurulmaya devam ediyor.


Afyon Kocatepe Üniversitesi, sözleşmeli personel alımı için başvuruların 21 Kasım 2023 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Başvurular, üniversitenin resmi web sitesi olan https://aku.edu.tr üzerinden temin edilecek 4-B iş talep formu ile gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını şahsen veya posta yoluyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı'na iletecekler. Başvuruların ilanın gazetede yayımlandığı günü takip eden 15 gün içinde, mesai bitimine kadar yapılması gerekiyor.

 Ayrıca, başvuruda bulunacak adayların sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olması, daha önce sözleşmeli olarak istihdam edildiyse hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmemiş olması, önceki sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmişse fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmiş olması gibi özel şartlar aranıyor. Başvuracak adayların 2022 yılına ait KPSS puanlarına göre sıralamaya tabi tutulacakları da belirtilmiş. İlan edilen kadrolardan sadece birine başvuruda bulunulabilecek ve birden fazla kadro için yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Başvuruların şahsen veya posta yoluyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı'na yapılması gerekiyor.

Başvuru adresi olarak belirtilen yer, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü/Gazlıgöl Yolu Üzeri, AFYONKARAHİSAR olarak açıklandı. Başvuru sürecinde istenilen belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi önemlidir; eksik veya yanlış belge ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Mail yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuran adaylara, ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvurma hakkı tanınmıştır. Birden fazla kadro için başvuruda bulunan adayların müracaatı geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle adayların başvuru sürecini dikkatlice takip etmeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri önemlidir. Başvuruların ardından adaylar, ilgili kadro için değerlendirmeye alınacak ve süreç ilan edilen tarihler çerçevesinde tamamlanacaktır.

detaylar için tıkla

Kamu Personel Alımı Haberleri