Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KPSS A Memur Alımı Gerçekleştirecek! Başvuru Tarihleri ve Şartları

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı'na KPSS A Memur alımı için başvuru işlemleri 16 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KPSS A Memur Alımı Gerçekleştirecek! Başvuru Tarihleri ve Şartları 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, bakanlığa müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile personel alınacağı belirtilmiş ve duyuruda, "T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığında istihdam edilmek üzere, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. Derecede boş bulunan 5 (beş) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosuna açıktan atama yapmak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacaktır. Giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir." ifadelerine yer verilmişti. 

Kamu Bülteni'ni youtube'dan takip ederek son dakika haberlerine kolaylıkla erişim sağlayabilirsin. Yeni açılan youtube sayfasına abone olmak için tıkla.

Adaylarda ; 657 sayılı DMK'nın 48'inci maddesinde yer alan şartların yanı sıra başvuru genel ve özel şartları aranacak. Buna göre yayımlanan resmi personel alımı duyurusunda başvuru şartları aşağıdaki gibi oldu: 

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)
b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak,
c) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 70
(Yetmiş) ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 (Yüz) aday içerisinde bulunmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun şekilde başvuranların sayısının 100 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması neticesinde belirlenecek ilk 100 aday giriş sınavına alınacak olup, 100. aday ile eşit puana sahip aday/adaylar da sınava çağrılacaktır) 
d) 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve daha
sonraki doğumlular)
e) Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz olmak, 
f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir)
g) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)
h) Herhangi bir kuruma hizmet taahhüdü altında bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan hizmet taahhüdü altında bulunmadığına dair imzalı beyan alınacaktır.)
i) Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak,

Giriş sınavına girmek isteyen adaylardan başvuru şartlarını taşıyanlar 16 Aralık 2019 tarihine kadar “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı (A Blok, 6. Kat) Hakkı Turayliç Caddesi No: 5, Posta Kodu: 06338, Emek Çankaya / Ankara / TÜRKİYE” adresine şahsen ya da son başvuru tarihini geçmemek kaydıyla posta yoluyla başvuru yapabilecekler. Başvuru esnasında adaylardan talep edilecek belgeler; başvuru formu, KPSS sonuç belgesi, Üniversite diploması, son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet fotoğraf, kimlik belgesi sureti ve vukuatlı nüfus kayıt örneği olarak belirtildi. Başvuru sürecine dair detaylı bilgilendirmeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından erişim sağlanabilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

Kamu Personel Alımı Haberleri