SGK en az ön lisans mezunu memur alımı! KPSS puan şartına dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu 200 kişilik memur alımı yapacağını duyurdu! Ayrıntılar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı için 200 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. ÖSYM’nin yayımladığı KPSS 2024/1 tercih kılavuzu ile ön lisans ve lisans mezunu adaylar, merkezi atama ile SGK bünyesine katılma fırsatına sahip olacak.

Adayların, tercih işlemlerini 18 Temmuz 2024 tarihine kadar ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvurular için gerekli olan KPSS puanlarının alınmış olması şartı aranıyor. 2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavları’ndan (KPSS) birine katılan ve yeterli puanı alan adaylar, tercih yapma hakkına sahip.

Memur alımında kontenjanlar, ön lisans ve lisans mezunları arasında dağıtılacak. Adayların hangi pozisyonlar için başvurabileceği ve nitelik kodları hakkında detaylı bilgi, KPSS tercih kılavuzunda yer alıyor.


Tercihlerin geçerli olabilmesi için, adayların tercihlerin yapıldığı gün itibarıyla mezun durumda olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, yerleştirme yapılmış olsa bile atama gerçekleştirilmeyecek.


Adayların, SGK memur alımı için belirtilen şartları dikkatlice incelemeleri ve başvurularını zamanında yapmaları önem taşıyor. Bu fırsat, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenler için büyük bir adım olabilir.

Kamu Personel Alımı Haberleri