Masabaşı çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartıyla çok sayıda büro personeli alınacak

Ülke genelinde çeşitli üniversiteler, çeşitli pozisyonların ihtiyaçlarına göre personel alımına devam ediyor. İş arayan vatandaşlar, haziran ayı ortasında üniversitelerden gelen güncel işe alım duyurularını yakından takip ediyor. Bu kapsamda üniversiteler, resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayınladıkları ilanlar aracılığıyla da üyelere işe alım detayları hakkında bilgi veriyor.

Çanakkale Üniversitesi Onsekiz Mart'ın 189 kişi alımı yapacağını açıklaması sonrası detaylar merak konusu olsa da personel tahsisi ve başvuru şartları netleşti.

ÇOMÜ Personel Alımında Kadro Dağılımı

Çanakkale Üniversitesi Onsekiz Mart Üniversitesi personeli alımı için son başvuru tarihi 28 Haziran 2024 olurken saat 23.59 şeklinde belirlendi. Söz konusu adaylıklar devam ederken kadro dağılımları da merak konusu. 189 personel alım turunda personel dağılımı aşağıdaki gibidir:

Biyolog

Programcı

Büro personeli

Destek personeli

Diğer Sağlık personeli

Fizyoterapist

Hemşire

Koruma ve güvenlik görevlisi

Sağlık teknikeri (ağız ve diş sağlığı)

Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar)

Sağlık Teknikeri (Anestezi)

Sağlık Teknikeri(Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik)

Sağlık Teknikeri (Tıbbi Görüntüleme)

Teknisyen (İklimlendirme, elektrik, makine bakım onarım, tesisat teknolojisi)


Başvuru Koşulları

Çanakkale Üniversitesi Onsekiz Mart personel alımı kayıt koşulları aşağıdaki gibidir:

- 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesi (A) bendinde belirtilen şartları taşıması.

- KPSS B grubu sınavı; Üniversite mezunları için KPSS P3 2022 puanı, üniversite mezunları için KPSS P93 2022 puanı, lise mezunları için KPSS P94 2022 puanı esas alınacak.

- İstenilen pozisyona karşılık gelen koşulları karşılanmalıdır.

- Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuran erkek adayların boylarının 170 cm'den az olmaması ve boy ile kilonun son iki rakamı arasındaki farkın 10'dan fazla olmaması gerekmektedir. (Örneğin boyu 190 cm olan bir adayın kilosu maksimum 90+10:100 kg, minimum 90-10-80 kg arasında olmalıdır.)

- Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuran kadın adayların boylarının 160 cm'den az olmaması ve boy ile kilonun son 2 hanesi arasındaki cm farkının 10'dan fazla olmaması gerekmektedir (Örneğin: Adayın kilosu) Boyu 190 cm olan kişinin maksimum 90+10—100 kg, minimum 90-10—80 kg arasında olması gerekmektedir.)

- Herhangi bir sosyal sigorta kuruluşundan emeklilik ya da yayşlılık aylığının alınmaması.

- Nöbet usulü çalışmada hiçbir engelin olmaması.

- Başvuruyu yapacak adayın durumu; 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 4/B maddesinde şöyle denilmektedir: “İşe alınan kişiler, hizmet sözleşmesinin esaslarına aykırı davranış nedeniyle acenteleri tarafından sözleşmeleri feshedilmedikçe ya da sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmedikleri sürece, bu Kanunla belirlenen istisnai haller dışında, şirket sözleşmenin feshedildiği tarihten itibaren bir yıl geçmediği sürece kurumların sözleşmeli personel pozisyonları çerçevesinde istihdam edilemezler.” hükmü gereği başvuruda bulunamazlar. Bu hükme aykırı bir şekilde durum tespiti yapılanlar yerleşmeye hak kazanmış olsalar bile atamaları yapılmayacak.

Kamu Personel Alımı Haberleri