Lise, ön lisans, lisans mezunlarına iş fırsatı! Düşük KPSS puanı ile o üniversiteye personel alımı başladı!

Balıkesir Üniversitesi personel alımı yapacağını bildirdi. Her seviyeden mezun için personele ihtiyaç var! İşte başvuru koşullarına ilişkin detaylar...

Balıkesir Üniversitesi, farklı birimlerinde görevlendirilmek üzere 76 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. 20 Kasım 2023 tarihinde yapılan açıklamaya göre, alım süreci 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yürütülecek.

Üniversite bünyesindeki Rektörlük, fakülteler, yüksekokullar, enstitüler, hastane ve merkez müdürlükleri gibi birimlerde görevlendirilmek üzere toplam 76 pozisyon için başvurular alınacak. Pozisyonlara lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvurabilecek.

Lise mezunu adaylardan 1 büro personeli, 1 teknisyen ve 17 destek personeli alınacak. Ön lisans mezunları arasından 5 büro personeli, 6 koruma ve güvenlik görevlisi, 10 sağlık teknikeri, 2 diğer sağlık personeli ve 2 tekniker alınacak. Lisans mezunu adaylardan ise 15 büro personeli, 15 hemşire ve 2 mühendis alımı gerçekleştirilecek.


Başvuru şartlarına göre adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları karşılaması gerekecek. Ayrıca mesleğe özgü ek şartlar da aranacak. KPSS puan şartı da bulunan alımlarda, lise mezunları için 2022 yılı KPSS P94 puan türünden, ön lisans mezunları için P93 puan türünden ve lisans mezunları için de P3 puan türünden en az 60 puan almış olma koşulu aranacak.

Başvurular, 20 Kasım-5 Aralık 2023 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı'na şahsen veya posta yoluyla yapılabilecek. Başvuru sürecinin ardından adayların atanma işlemleri tamamlanacak.

Üniversitenin farklı birimlerinde görev alacak personel ihtiyacının karşılanması amacıyla düzenlenen bu alım süreci, üniversitenin faaliyetlerini yürütmesi bakımından önem taşıyor. Adayların başvuru şartlarını dikkate alarak süreci yakından takip etmesi bekleniyor.

Kamu Personel Alımı Haberleri