KPSS'ye girmeye gerek yok! Dışişleri Bakanlığı 110 yeni memura kapılarını açtı: İşte başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı tam 110 memur alımı yapacak! Peki gerekli koşullar neler? Başvuru nasıl yapılır? Başvuru tarihleri neler? İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı, bünyesindeki eksikliği karşılamak ve uluslararası ilişkiler alanında yeni yetenekleri bünyesine katmak amacıyla önemli bir memur alımı gerçekleştirecek. Yayımlanan resmi duyuruya göre, KPSS şartı olmaksızın, farklı dillerde yetkinlik sahibi adaylardan 110 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alınacak.

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurları, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen diplomatik kariyer memurları olarak tanımlanıyor. Bu alandaki ihtiyaca yönelik olarak gerçekleştirilen memur alımı, nitelikli adayların uluslararası ilişkilerde etkin rol oynamalarını hedefliyor.


Başvuru için adaylardan aranan şartlar şunlar:

Adaylar, belirtilen dillerde ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Sınavından puan almış olmalıdır.

Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacak.

Eğitim şartı olarak, yurt içi veya yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Yabancı üniversite mezunları için diplomaların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri, 01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmalıdır (01.01.1988 ve sonrasında doğmuş olanlar).

Başvurular, 31 Ağustos ile 14 Eylül 2023 tarihleri arasında yalnızca internet üzerinden kabul edilecektir. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmak isteyen ve belirtilen şartları taşıyan adayları başvurularını yapmaya davet ediyor. Detaylı bilgilere ve başvuru sürecine ilişkin resmi duyuruları takip etmek adaylar için önem arz etmektedir.

Kamu Personel Alımı Haberleri