KPSS puanına gerek yok! İstanbul Üniversitesi yüksek maaşla personel alımı yapacak!

İstanbul Üniversitesi tarafından yeni personel alımı duyurusu yayımlandı. KPSS'siz sözleşmeli personel alımına ilişkin kontenjan ve koşullar açıklandı.

İstanbul Üniversitesi'ne personel alımı yapılacağı bildirildi. 7 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan personel alım ilanına göre, Üniversitenin 'Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde çalışmak üzere KPSS'si olmayan personel alımı yapılacak.

Kontenjan Bilgisi

İstanbul Üniversitesi, 11 boş kadro için klasik ve müzik icra pozisyonları için sözleşmeli personel alımı yapacak.

Başvuru için hangi koşullar gerekli olacak?

Genel olarak başvuru sahibinin 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekecektir. Ayrıca spesifik olarak;

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik ya da yaşlılık yardımı almamak,

Haftalık çalışılma süresi 40 saati geçmeyecek şekilde, ilgili birim başkanlığınca belirlenen gün ve saatlere göre (geceler dahil) çalışma yükümlülüğünü kabul etmek,

En az üniversite düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının müzik, edebiyat ile tarih bölümlerinden mezun olunması.


Osmanlı-Türk müziği alanında klasik uzmanlığın yanı sıra, eski yazı ve ses notasyonu veya sazla yazılmış müzik eserlerinin icrası konusunda eğitim (deneyim) sahibi olması.

 Tercihen basılı veya el yazısı müzik kaynaklarında arşiv çalışması yapılan bir projede çalışmış/çalışıyor.

Basılı veya yazılı müzik kaynaklarında seslendirme sanatçısı veya çalgıcı olarak eser seslendirmek ve kaydetmek için gerekli donanıma sahip olunması.

Başvurular ne zaman yapılacak?

İstanbul Üniversitesi personel alım başvurusu ilan ilanıyla başlar ve en geç 15 gün içinde yapılması gerekmektedir.

Başvuru tarihi: 7 – 21 Haziran 2024

Başvuru tarihi: https://pbys.istanbul.edu.tr/basvuru

Kamu Personel Alımı Haberleri