KPSS olmadan da memur olabilirsiniz! Belediyeler bizzat açıkladı

Kamu sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen bireyler için önemli bir fırsat ortaya çıktı. Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan en az 50 puan alma koşuluyla yeni personel alımı için ilan verdi. İlgili haberimizde başvuru için gerekli tüm koşullar detaylı bir şekilde anlatılıyor...

KPSS'den 50 veya üzeri puan almış bireyler, belirlenen kadrolar için başvuru hakkına sahiptirler. 2022 yılı KPSS puan sıralamasına göre, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi çeşitli departmanlarında görevlendirilmek üzere toplam 62 sözleşmeli çalışan almayı planlamaktadır. Adayların, başvurularını ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı gün içinde tamamlamaları gerekmektedir.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Personel Alımı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 29 Nisan 2024 ile 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım platformu ya da doğrudan Kariyer Kapısı web sitesi aracılığıyla başvuruları kabul edecektir. Bireysel ya da posta yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Adayların, ilgili pozisyonlar için başvuruda bulunabilmeleri için minimum 30 yaşında olmaları gerekmektedir.

Başvurulan pozisyonlar için gerekli olan çalışma tecrübesi, SGK/İŞKUR meslek kodlarına ve SGK kayıtlarına göre değerlendirilecektir. İlanın yayımlandığı tarihten önceki çalışma deneyimleri dikkate alınacak, ilanın başvuru süresi içinde yapılan meslek kodu düzeltmeleri veya değişiklikler kabul edilmeyecektir. Uygun adaylar, 2022 KPSS puanlarına göre sıralanacak ve ek bir sınav yapılmadan seçim işlemi gerçekleştirilecektir.

Başvuru Sürecinin Değerlendirme Aşaması

Başvuru sonuçlarının değerlendirilmesi, Sözleşmeli Personel Çalıştırma Yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca kurulan bir komisyon tarafından gerçekleştirilecek ve KPSS puanlarına göre sıralama yapılacaktır. Eğer adayların puanları aynı çıkarsa, öncelik mezuniyet tarihine sahip olan adaya verilecek, bu tarihler de eşitse daha erken doğmuş olan aday tercih edilecektir.

KPSS puan sıralamasına göre seçilen adayların listesi, başvuruların sona ermesinin ardından on iş günü içinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin resmi web sitesinde ilan edilecektir. Her bir sözleşmeli personel pozisyonu için asıl adaylar kadar, ayrıca kontenjanın beş katı kadar yedek aday belirlenecektir. Eğer asıl adaylardan herhangi biriyle ilgili bir sorun olursa, yedek adaylar devreye girecektir.

Kamu Personel Alımı Haberleri