Kaymakamlık, valilik, okullar, hastaneler ve belediyelere 125 bin personel alınacak! Başvuru şartlarına dikkat

En güncel gelişme: Kamu sektöründe, Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde 100 binden fazla işçi istihdam edileceği duyuruldu. Bu istihdam, eğitim kurumlarından hastanelere, valiliklerden belediyelere ve diğer çeşitli kuruluşlara yapılacak.

Güncel Haber: Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, kamuya 125 binden fazla yeni işçi alımı yapılacağı açıklandı.

Eğitim kurumları, kamu kurumları, hastaneler, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve KYK yurtları dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlara işçi alımı gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada TYP işçi alımına ilişkin düzenlemelere değindi.

Bakan Işıkhan, özellikle deprem bölgesinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vererek, sadece depremzedelerin bulunduğu illerde 50 bin kişilik TYP kontenjanı tahsis edildiğini belirtti. Bunun yanı sıra diğer iller için okullarda 50 bin ve diğer kurumlarda 25 bin olmak üzere toplamda 125 bin işçi alımı yapılmasının beklendiğini ifade etti.

Işıkhan, TYP kapsamında yapılacak işçi alımının süresinin 9 aya uzatıldığını da vurguladı. İŞKUR aracılığıyla vatandaşlara hizmet sunduklarını dile getiren Bakan, iş arayan vatandaşların İŞKUR tarafından işe alındığını belirtti.


TYP'nin önemine dikkat çeken Bakan Işıkhan, depremzedelerin yaşamını normale döndürebilmek için bu programın 11 ilde daha büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Normalde 6 aylık dönemler halinde uygulanan TYP süresinin, deprem bölgesi illerinde 9 ay daha uzatıldığını belirtti.

İşçi alımına yönelik bazı istisnaların getirildiğini de açıklayan Işıkhan, 9 ayı aşan sürelerde bekleme zorunluluğunun esnetildiğini belirtti. Aynı şekilde deprem bölgesindeki adaylardan belirli şartları aramayacaklarını ifade etti. İşçilere ayrıca hafta tatili ve resmi tatiller hariç olmak üzere 10 güne kadar ücretsiz izin hakkı verildiğini de belirtti.

TYP işçi alımında mülakat, mezuniyet ve sınav şartının olmadığını, sadece ikamet şartının bulunduğunu belirtti. İlgilenen adayların başvurularını ilgili ilanların açıldığı illerde yapabileceğini ifade etti.

Özellikle okullara temizlik personeli olarak 60 bin civarında işçi alımı yapılacağının altını çizen Bakan Işıkhan, KYK yurtlarına da Eylül ayında çok sayıda işçi alımı yapılacağını belirtti.

Ayrıca belediyeler, kaymakamlıklar, hastaneler, valilikler gibi birçok kuruma da TYP kapsamında işçi alımı yapılacağını vurguladı. Detaylı bilgilere Finans7.com platformundan ulaşılabileceğini belirtti.

Kamu Personel Alımı Haberleri