İş arayanların beklediği fırsat geldi! KPSS puanı olana MEB kapıları açıldı: İşte MEB personel alımı şartları

Milli Eğitim Bakanlığı 21 farklı alanda sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Üstelik KPSS puanı olmayan da başvuru yapabiliyor. Gerekli şartlar haberin devamında...

Milli Eğitim Bakanlığı pek çok farklı branşta personel alımı yapacağını duyurdu. 23 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına göre, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliklerin giderilmesi için çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacak. Alımlar KPSS puanıyla yapılabildiği gibi KPSS puanı olmaksızın da başvurulabilecek. 


Genel Başvuru Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı duyurusuna göre, sözleşmeli personel alımı için adayların genellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekiyor. Bu maddede gerekli şartlar  şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

- Resmi haklarından mahrum bırakılmamış olmaları

- Görevlerini yerine getirmelerini engelleyecek herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamaları

- Güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu sonuçlanması

- Erkek adaylar için, askerlik görevini yerine getirmiş veya askerlikle ilgili olmamaları gerekmektedir.

Özel Başvuru Şartları

Başvuru sahibinin en az dört yıllık mühendislik eğitimi veren bir üniversiteden mezun olması gerekmektedir.

KPSS ve YDS Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli personel alımı KPSS puanına göre yapılmaktadır. Başvuru sahibinin 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir. Ancak KPSS puansız başvurular da kabul edilecek.

KPSS puanı olan başvurularda KPSS puanı %70, YDS puanı %30; KPSS puanı olmayan  veya belge ibraz etmeyen adayların başvurularında ise KPSS puanı 70, YDS puanı 0 olarak değerlendirmeye alınacaktır. En yüksek puandan başlayarak yapılacak sıralamaya göre 10 (on) katı aday sözlü/ uygulamalı sınava girmeye hak kazanacak. 

İstihdam Edilecek Pozisyonlar

1 Yazılım  uzmanı(front-end)

1 Yazılım uzmanı (Asp.Net)

1 Bilgi güvenliği uzmanı

2 Ağ uzmanı

1 Kıdemli grafik tasarım uzmanı

1 Kıdemli ağ uzmanı

1 Kıdemli sistem uzmanı

13 Kıdemli yazılım uzmanı (Asp.Net)

Başvuru Tarihleri

Görevlendirilen bilişim personeli işe alım süreci aralık ayında olarak gerçekleştirilmektedir.  Adaylar  4-8 Aralık tarihleri arasında https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden başvurularını yapabilecektir. Sınava girecek adayların ilanı 29 Aralık 2023 tarihinde duyurulacak, sözlü / uygulamalı sınav ise 8-12 Ocak 2024 tarihinde yapılacaktır. 

Kamu Personel Alımı Haberleri