Hastane ve Sağlık Kurumlarına KPSS'siz Hasta Kabul Kayıt Görevlisi Başvuruları Başladı

Hastane ve sağlık kurumlarında görev almak isteyenler için İŞKUR'dan sevindirici haber geldi. Son haberlere göre, çeşitli sağlık kurumları ve hastaneler KPSS şartı olmaksızın 18-50 yaş arası hasta kabul kayıt görevlisi alımı yapacak. Bu haberde, başvuru süreci, başvuru şartları ve nasıl başvurulacağı hakkında detaylı bilgiler yer alacaktır.

Son bilgilere göre, İŞKUR üzerinden hastaneler için çeşitli meslekler üzerinden alımlar devam etmektedir. Özel hastane ve sağlık kurumları da bu kapsamda hasta kabul ve kayıt görevlisi alımı yapacak. Alımlar için belirlenen şartlar da açıklanmış durumdadır.

KPSS Şartı Aranmayacak

Sağlık kurumları ve özel hastanelerde çalışmak isteyenler için İŞKUR üzerinden güncel olarak personel alımları devam etmektedir. Hasta kabul ve kayıt görevlisi pozisyonunda KPSS şartı aranmayacak. Alımlar sadece özel sektör ilanları üzerinden yapılacaktır. Kamu sektörü için henüz bir alım söz konusu değildir. Bu nedenle KPSS puanı aranmayacaktır.

Başvuru Şartları

Hasta kabul ve kayıt görevlisi olarak görev almak isteyenlerin hem genel hem de özel şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Genel başvuru şartları tüm adaylar için geçerli olup, özel şartlar ise ilanlara göre değişiklik gösterebilir. İşte genel başvuru şartları:

  1. En az ilköğretim mezunu (İlana göre farklılık gösterebilir)
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak
  3. Sağlık sektöründe deneyimi olan ya da deneyim kazanmak isteyen
  4. İletişim ve planlama becerilerine sahip olmak
  5. Hizmet ve çözüm odaklı olmak
  6. Ekip çalışmasına yatkın olmak
  7. Provizyon ve fatura işlemlerine hakim olmak
  8. MS Office programlarına hakim olmak
  9. Görevini yapmasında herhangi bir sağlık sıkıntısı bulunmamak (Engelli adaylar için ilanlarda belirtilen özellikler geçerlidir)
  10. Giyimine özen göstermek, güler yüzlü olmak
  11. Gerektiğinde vardiyalı çalışabilmek

Başvuruların Nasıl ve Ne Zaman Yapılacağı

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuruların ne zamana kadar devam edeceğini merak etmektedir. Başvurular online olarak alınmaktadır. İsteyen adaylar şubelere giderek veya İŞKUR'u arayarak başvurularını yapabilirler. Son başvuru tarihine ve ilanlara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLANLAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN

Kamu Personel Alımı Haberleri