En Az İlkokul Mezunlarından İŞKUR Üzerinden 115 Kadrolu Kamu İşçisi Alımı Başvuruları 1 Haziran'da Son Bulacak

 Balıkesir Üniversitesi'ne Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ile hasta ve yaşlı bakım hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 115 kadrolu kamu işçisi alımı yapılacak. Başvurular 1 Haziran'a kadar İŞKUR üzerinden devam edecek.

Balıkesir Üniversitesi'ne kadrolu kamu işçisi alımı için başvurular 28 Mayıs ile 1 Haziran 2020 tarihleri arasında İŞKUR resmi sayfasından alınacak. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan resmi duyuruda, kuruma 115 sürekli işçi alımı yapılacağı ; ilgili alım için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra unvanlara göre belirlenen başvuru şartlarını da incelemeleri gerektiğine dikkat çekilmişti.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI, SADECE İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Koruma ve Güvenlik Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Bakm Hizmetleri ile Temizlik görevlisi alımı için başvuru yapacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar aşağıdaki gibi oldu: 

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
3. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak.
4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
5. İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
6. Göreve başlayacak personelin görevini yapmasına engel sağlık sorununun olmaması (ruhsal ve fiziksel) gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
7. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 17 inci maddesi gereğince yapılacak sınavda başarılı olmak.

Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede şu ifadeler görüldü: 

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (Üniversite Hastanesi) çalıştırılmak üzere 657 sayılı Kanunun 4/D maddesi kapsamında, 4857 sayılı İş Kanunu ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımı gösterilen şekilde "Sürekli İşçi" alımı yapılacaktır.
Sürekli işçi kadrolarına ilişkin ilan, İŞ-KUR internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır.Başvuru şartlarını taşıyan adaylar İŞKUR internet sitesinden 28/05/2020 - 01/06/2020 tarihleri arasında online olarak veya Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Balıkesir Hizmet Merkezine şahsen başvurularak yapılacaktır.

Kamu Personel Alımı Haberleri