EGM az önce duyurdu! 500 komiser yardımcısı alımı başlıyor: İşte başvuru şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü, 500 komiser yardımcısı alımının planlandığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Emniyet Genel Müdürlüğü, güvenlik sektöründe önemli bir adım atıyor! Son açıklamalara göre, Polis Akademisi bu yıl için tam 500 yeni komiser yardımcısını bünyesine katmayı planlıyor. Bu büyük alım, güvenlik güçlerinin niteliğini artırmak ve toplumun huzurunu sağlamak adına önemli bir adım olarak görülüyor.

POLİS AKADEMİSİ, 500 YENİ KOMİSER YARDIMCISI İÇİN KAPILARINI AÇIYOR


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebiyle, adaylar Polis Akademisi'nde eğitim almaya hak kazanacaklar. Ancak bu ayrıcalığa sahip olabilmek için adayların bazı kriterleri karşılamaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak ve silahlı görevlere uygunluğu sağlamak ilk şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, adayların herhangi bir hukuki engeli olmamalı ve sağlık koşullarını karşılamalı.

Başvuru süreci oldukça titiz bir şekilde yürütülecek. Adaylar, öncelikle yazılı sınavda belirlenen asgari puanı almalı. Ardından, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) alacakları geçerli puanlarla başvurularını tamamlayabilecekler.

Kamu Personel Alımı Haberleri