DHMİ 90 memur alımını duyurdu! KPSS şartıyla ön lisans, lisans mezunları alınacak

Devlet Hava Meydanları KPSS İle Memur Alımı Yapacak! Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kamu personeli seçme sınavı (KPSS) kapsamında yeni memur alımı gerçekleştirecek. Yapılan açıklamaya göre, alımların mezuniyet durumuna göre kontenjan dağılımı belirlendi.

DHMİ tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre, toplamda 90 memur alımı yapılacak. Adayların KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek kontenjanlar arasında lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adaylara yer verilecek.

Adaylar, başvuru süreci ve detaylı bilgiye erişmek için DHMİ'nin resmi web sitesi üzerinden tercih kılavuzuna ulaşabilirler. Başvuru şartları, süreç ve diğer önemli bilgiler, adayların dikkatle incelemesi gereken konular arasında bulunuyor.

 DHMİ, KPSS 2024/1 Tercih Kılavuzuna Göre Memur ve Personel Alımı Yapacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bünyesindeki kadro eksikliklerini gidermek amacıyla yeni memur ve personel alımları gerçekleştirecek. Alımlar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/1 tercih kılavuzuna göre yapılacak olup, adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden yapabilecekler.

DHMİ'nin resmi açıklamasına göre, farklı kadrolarda toplamda belirlenen boş pozisyon sayısı için başvuru süreci başlamış durumda. Adaylar, tercihlerini belirlenen süre içerisinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabilecekler.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, memur alımlarını Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar arasından gerçekleştirecek. Aşağıda mesleğe göre kontenjan dağılımı ve başvuru şartları detaylı olarak verilmiştir:

Ön Lisans 68 Memur Kontenjanları:

  • 21 İş Makinası Sürücüsü
  • 5 Köprü Operatörü
  • 41 Tekniker

Lisans 22 Memur Kontenjanları:

  • 2 Avukat
  • 20 Apron Memuru

Başvuru İçin Aranan Şartlar:

Adayların başvuruda bulunabilmeleri için aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda belirtilen kadroları tercih edecek adaylar için, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

f) Tercih edilen kadro veya pozisyonlar için görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak.

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için belirlenen diğer başvuru şartlarını taşımak.

Adaylar, başvuru süreci ve detaylı bilgiler için DHMİ'nin resmi web sitesini ve KPSS 2024/1 tercih kılavuzunu takip etmelidirler. Başvuruların zamanında ve eksiksiz şekilde yapılması önemlidir.

DHMİ, KPSS 2024/1 Tercih Kılavuzuna Göre Memur Alımı Yapacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), personel ihtiyacını karşılamak üzere KPSS 2024/1 tercih kılavuzuna göre memur alımı yapacak. Alımlar, farklı mezuniyet düzeylerine göre belirlenen kontenjanlar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

DHMİ tarafından yapılan açıklamaya göre, ön lisans mezunu adaylar arasından 68 memur alımı yapılacak. Bu kontenjanlar içinde 21 iş makinası sürücüsü, 5 köprü operatörü ve 41 tekniker kadrosu bulunuyor. Lisans mezunu adaylar ise toplamda 22 memur alımı için başvurabilecekler; 2 avukat ve 20 apron memuru pozisyonu için kontenjanlar ayrılmış durumda.

Adayların başvuru süreci, 11 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Tercihler, ÖSYM üzerinden online olarak yapılacak.

Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olma, 18 yaşını tamamlama, kamu haklarından mahrum bulunmama, askerlik durumunu yerine getirme ve sağlık açısından görevini yerine getirmeye engel olabilecek durumun olmaması gibi kriterler bulunmaktadır.

Adaylar, tercih edecekleri kadro veya pozisyonun nitelik kodlarına uygun olup olmadıklarını dikkatlice kontrol etmelidirler. Detaylı bilgi ve güncellemeler için DHMİ'nin resmi web sitesi ve KPSS tercih kılavuzunu takip etmeleri önem taşımaktadır.

Kamu Personel Alımı Haberleri