Bu illerdeki hastanelere personel alımı yapılacak! Yüksek maaşla, Bakanlığa bağlı çalışmak isteyenlere müjde

Yeni bir gelişme olarak duyurulan haber, farklı illerde ikamet etme şartının aranmadığı bir personel ve işçi alımına işaret ediyor. Personel alım ayrıntıları haberimizde...

Kamu hastanelerinin son dakika açıklamalarına göre, kamu hastaneleri bünyesinde personel ve işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Üniversite hastanelerine yapılacak kamu personeli alımları için başvurular internet üzerinden veya üniversite hastanelerine bizzat başvuru şeklinde gerçekleştirilecek. Başvuru süreci ve kadro detaylarına ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

Personel alımı mülakatsız bir şekilde gerçekleştirileceği için ikamet şartı aranmamaktadır. Personel alımına dair detaylar şu şekildedir:

ALIM YAPILACAK KONTENJANLAR HANGİLERİ?


Yapılan ilanlara göre, alınacak personeller aşağıdaki kadrolarda istihdam edilecektir:

Güvenlik görevlisi

Temizlik personeli

Hemşire

Sağlık Teknisyeni

Sağlık Teknikeri

Şoför

Bakım onarım personeli

Sekreter

Büro Personeli

BAŞVURU KOŞULLARI DUYURULDU

İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranılan temel koşullar aşağıda belirtilmiştir:

Türk vatandaşı olma şartı aranmaktadır.

Kamu haklarından mahrum olmama gerekmektedir.

Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesine göre belirtilen süreler, kasti suçlar dahil olmak üzere, bir yıl veya daha uzun hapis cezası almamış olma veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine, anayasal düzene, düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmama gerekmektedir.

Erkek adaylar için, ilan tarihi itibarıyla askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, muaf tutulmuş veya ertelenmiş olmak gerekmektedir.

657 sayılı Kanunun 53. maddesine göre, görevi sürekli olarak yerine getirmesine engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak gerekmektedir.

Herhangi bir kurumda 4/B sözleşmesiyle istihdam edilenlerden; hizmet sözleşmesine aykırı davranışları nedeniyle kurum tarafından sözleşmesi sonlandırılan veya sözleşme dönemi içinde mevzuatta belirtilen istisnalar dışında sözleşmeyi kendi isteğiyle sonlandıran adaylar için, fesih tarihinden itibaren en az bir yıl süre geçmiş olması gerekmektedir.

Bu alımlar mülakatsız bir şekilde gerçekleştirileceği için ikamet şartı aranmamakta olup, adaylar başvurularını belirtilen şartlar çerçevesinde gerçekleştirebileceklerdir. Kamu hastanelerinin bu alımlarla sağlık hizmetlerinin ve hastane işleyişinin daha etkin ve verimli bir şekilde devam etmesi hedeflenmektedir.

Kamu Personel Alımı Haberleri