Başvurular kısa süre sonra bitecek! SGK personel alımı başladı: İşte adaylarda aranan şartlar

SGK, 59 sözleşmeli personel alacak. Peki başvuru koşulları neler? Nereden başvurulur? Hangi kadrolarda alım yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılı sözleşmeli personel alımı kapsamında programcı ve çözümleyici pozisyonları için başvuru almaya başladı.

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, programcı pozisyonu için 34, çözümleyici pozisyonu için ise 12 kişilik kadro ilan edildi. Başvurular, 29 Aralık 2023 - 12 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden online olarak alınacak. Posta ya da kargo yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.


Başvuru şartlarına göre programcı pozisyonu için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği veya bilgisayar öğretmenliği mezunu olmak ve 2 yıl yazılım geliştirme deneyimine sahip olmak gerekiyor. Çözümleyici pozisyonu için de aynı alanlardan mezun olmak, 2 yıl yazılım analizi ve tasarımı deneyimi ile ileri düzey yazılım bilgisi şartı aranıyor.

Başvuru sırasında istenilen belgelerin eksiksiz ve doğru olarak yüklenmesi gerekiyor. Başvuru tarihleri dışında veya eksik belgeyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Değerlendirme sonucunda her pozisyon için ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınav sonucunda atamalar yapılacak. Sonuçlar Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacak.

Kamu Personel Alımı Haberleri