Adalet Bakanlığı düşük KPSS puanıyla personel alımı yapacak! Başvuru şartları tek tek duyuruldu

İş arayan adaylara güzel haber! Yeni personel alımları başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Adalet Bakanlığı bünyesine yeni personel alımı yapılacak! Başvuru şartları belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son duyurulara göre kurum bünyesine 7-9. derece kadroya 50 İdare Memuru Öğrencisi alımı yapılacak. Başvurular 24 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, belirlenmiş suçlardan mahkum olmaması, erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, 


18-35 yaş aralığında olması, 2022 KPSS puanının en az 70 olması, en az dört senelik lisans mezunu olması, görevini yapmaya herhangi bir engeli olmadığını sağlık raporuyla kanıtlaması gerekiyor. Adaylar KPSS puan türüne göre sıralanarak 250 kişi sözlü sınava katılacak. Sözlü sınav ve mülakatta başarılı olmak için iki bölümde de en az 70 puan alınması gerekecek. Sınavda Mesleki Bilgi, Atatük İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Genel Kültür soruları bulunacak. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapılacak ve sözlü sınav ile mülakat tarihleri resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak. 

Kamu Personel Alımı Haberleri