18-35 yaş arası iş arayanlara müjde! TCDD'den dolgun maaşlı kariyer imkanı

TCDD, personel alımı yapılacağını duyurdu. TCDD 195 çalışanı alımının başvuru tarihi, koşulları, kadro ve görev yapacakları yerlerle ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD), çeşitli pozisyon ve eyaletlerde 195 kişiyi işe alıyor. Başvurular Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) internet sitesinden online olarak yapılıyor. TCDD'nin işe alım kabulüne ilişkin ayrıntılar aşağıdaki gibidir..

Başvuru tarihi ve koşulları

TCDD istihdamına başvurmak isteyen adayların 12 Ağustos 2024 ile 16 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında İŞKUR internet sitesinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru sonrasında evraklar 2 Eylül 2024 - 13 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında TCDD Taşımacılık AŞ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne şahsen ya da posta yoluyla teslim edilecektir. Belge dağıtım sonuçları 19 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak, sözlü sınav takvimi de aynı gün açıklanacak.

Başvuru şartları arasında KPSS puanına göre belirlenen önlisans eğitim seviyesi, 18-35 yaş arası, askerlikle bağlantısının olmaması ve bir Sosyal Güvenlik kurumundan emeklilik ya da maluliyet ödeneği alıyor olmak yer almaktadır. Başvuru yapacak kişilerin başvurdukları pozisyona uygun niteliklere sahip olmaları ve sağlık durumlarının görevlerini yapmalarına engel olmaması şartı aranmaktadır.

Kadro Dağılımı ile Görev Yerleri


TCDD alımına ilişkin personel dağılımı aşağıdaki gibidir;

Lokomotif Tamircisi

Motor Tamircisi

Kaynakçı

Elektronik İşçisi

Vagon İmal ve Tamircisi

Kent İçi Raylı Sistemler Tren Sürücüsü

Elektronik İşçiliği

Elektrikçi.

Başvuru sahipleri aşağıdaki şehirlere atanacaktır;

İstanbul

Ankara

Kütahya

Afyonkarahisar

Mersin

Malatya

Siirt

Van

Sivas

Erzincan

İzmir

Kayseri

Eskişehir

Balıkesir

Bilecik

Edirne

Diyarbakır

Bitlis

Samsun

Uşak

Ayrıca başvuru sahiplerinin, başvurularının Konut ve Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı adreslerine göre değerlendirileceğini unutmamaları gerekmektedir. Yanlış, yanıltıcı ya da hatalı bilgi veren adayların atama işlemleri durdurulacak ve atanan kadroya atanmayacaktır. TCDD'nin bu kitlesel alımları, farklı alanlarda kariyer fırsatları sunuyor. Diğer taraftan adayların başvuru süreci hakkında detaylara dikkat etmeleri oldukça önemlidir.

Kamu Personel Alımı Haberleri