Uzman Uyardı! Fay Hatlarındaki Güncel Durumu Açıkladılar!

Ünlü deprem uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi olan Prof. Dr. Naci Görür, yeni açıklamalarda bulundu ve Konya ve Erzurum'da meydana gelen depremleri değerlendirdi. Ayrıca, Hakkari ile Adıyaman arasındaki fay hattına dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda Erzurum'da gerçekleşen depremle ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Pınaryolu-Narman bölgesinde meydana geldiğini belirtti. Bu deprem, 4.0 büyüklüğünde ve Horasan'ın batısından Göle'ye uzanan sol yönlü doğrultu atım fayı üzerinde gerçekleşti. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından Doğu Anadolu'da sıkışma meydana geldi ve bu nedenle benzer depremlerin yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Adıyaman ve Hakkari Arasındaki Tehlike

Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman ile Hakkari arasındaki bindirme zonunda da benzer bir durumun beklenebileceğini ifade etti. Bu değerlendirmeler, son dönemde yaşanan depremlerin ardından gelebilecek olası tehlikeler hakkında vatandaşları ve yetkilileri bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır.

Depremler, her zaman için ciddi riskler taşır ve önlem almak, can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşır. Bu nedenle, deprem bölgelerinde yaşayanların ve bu bölgelerde yönetim görevini üstlenenlerin daha dikkatli ve bilinçli olmaları gerekmektedir.

Gündem Haberleri