Teknolojik Dönüşüme 40 Milyon Liralık Destek

İpek yolu kalkınma ajansı olan İKA imalat sektöründe Teknolojik Dönüşüm Finansman Destek Programı kapsamında imalat sektöründe teknolojik dönüşümleri desteklemek için 40 milyon TL destek sağlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesi içerisinde yer alan Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile çalışmalarını yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı imalat sektöründen metal, bilişim, savunma gibi nitelikli, yenilikçi ve katma değeri yüksek üretim aşamasına geçişin olması için 40 milyon TL destek vereceğini açıkladı.

Adıyaman valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıda Sanayi bakanı Mustafa Varank’ın katılımları ile gerçekleşen toplantıda Vakıf Katılım Bankası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında yapılan finans desteği protokolü imzalanmış oldu. Bölgede imalat sektöründe yüksek teknolojik ürünlerin geliştirilmesinde önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen İpekyolu Kalkınma Ajansı sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ise ‘’Bölgemizde bulunan sanayimizin yüksek teknoloji ile çalışmasını sağlamak amacıyla bazı çalışmalarımız oldu.

Bu çalışmalarımızı Gaziantep ilinde metal ve makine sanayisi üzerinden başlamış olduk. Bu kapsam içerisinde, Savunma Sanayi Başkanlığı’mızla işbirliği içerisinde olduk. Gaziantep’in metal ve makine sanayisi anlamındaki mevcut durumları analiz ettik ‘’ demiştir.
 

Gündem Haberleri