Son Dakika : Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Yeni Düzenleme!

Emeklilikte yaşa takılanlarda sürpriz açıklama!Konu ile ilgili tüm detaylar

EYT yasasının çıkmasıyla birlikte, özellikle 1999 yılından sonra sigorta sahibi olanlar, stajyerler ve çıraklar, prim eksikliği yaşayan bağ-kur üyeleri gibi milyonlarca vatandaşın erken emeklilik hakkı konuşuluyordu. Bu vatandaşlar, erken emeklilik fırsatını elde etmek için uzun bir süre beklemişlerdi ve nihayet müjdeli haber geldi. Tam 5 yıl erken emeklilik şimdi mümkün hale geliyor. İşte erken emekli olmanın ayrıntıları...

Erken emeklilik hakkının hangi vatandaşlara tanınacağına dair kesin detaylar henüz açıklanmış değil. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde yaptığı açıklamalarla, yeni bir erken emeklilik reformunun gündemde olduğu biliniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TBMM'nin açılmasıyla birlikte bu konuda ayrıntılı çalışmalarını sürdürecek ve düzenlemeleri açıklayacak.

Tahminlere göre, stajyerler ve çıraklar, 1999 yılından sonra sigorta girişi olanlar, prim gün sayısı eksik olanlar yeni düzenleme ile birlikte 3600, 4200 ve 5400 prim gün sayısı ile erken emeklilik hakkı kazanabilecekler. Bu düzenleme ile bağ-kur üyeleri için de 1800 günlük prim günü avantajı sağlanmış olacak.

Erken emeklilik konusundaki müjde ev hanımları için de geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ve erken emeklilik fırsatı sunulacağını açıkladı. Ev hanımları, kendi sigorta primlerini ödeyerek emekli olabilecekler. Üstelik devlet, bu primin 1/3'ünü karşılayacak. Ev hanımlarının emeklilik hakkı, çocuk sayısı ve evlilik süresi gibi faktörlere de bağlı olacak.

Gündem Haberleri