Sadece 1800 gün primi olana emeklilik yolu göründü! Bu detayla hemen emekli olmak mümkün

Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik yolu yeniden tasarlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çıkardığı yönetmeliğe göre 7200 gün ikramiyeyle emekli olmak mümkün. Detaylar burada..

Emeklilikte yeni adım: 7.200 prim günü ile erken emeklilik

Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik süreci prim günlerinin ayarlanmasıyla erken başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a göre Bağ-Kur kramiye günleri 9 bin günden 7 bin 200 güne indirilecek. Düzenlemenin amacı yaklaşık olarak 1 milyon kişinin 1.800 gün erken emekli olabilmesini sağlamak.

Bağ-Kur’da emekliliğe yönelik gereken prim gün sayısının 7 bin 200 güne düşürülmesi, sosyal güvenlik kapsamında önemli adım şeklinde değerlendiriliyor. Değişikliklerin amacı emeklilikteki eşitsizliği azaltmak ve daha fazla kişinin de erken emekli olmasına olanak sağlamak.

Düzenlemenin faydaları


Emeklilik sonrası prim gün sayısının azaltılması Bağ Kur sigortalılarına büyük fayda sağlayacak. Bu düzenlemeyle emeklilik süresinin kısaltılması ve sigortalıların erken ve gönül rahatlığıyla emekli olmalarına olanak sağlanması amaçlanıyor.

Bağ-Kur maaş düzenlemesinin ne zaman Meclis'e sunulacağı ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda detaylar henüz belli değil. Ancak bu değişikliğin halen değerlendirildiğini ve yakında somut önlemlerin alınacağını lütfen unutmayın. Bağ-Kur sigortalılarının sigorta prim gün sayısının kısalması nedeniyle emeklilik prosedürleri önemli ölçüde değişecek. Bu değişikliğin amacı daha fazla kişinin erken emekli olabilmesini sağlamak ve Sosyal Güvenlik sistemindeki eşitsizlikleri azaltmaktır. 

Gündem Haberleri