O illere kötü haber geldi! Acilen tedbir alınması şart: 3 gün içinde başlayacak

O iller için kötü haber geldi. Çok dikkatli olmalılar. Yaşlılar dışarı çıkarken çok dikkat etsin.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak ilçelerinde Cuma günü için sinyal verildi. Bu illere toz yağmuru yapacak. Ülkemizde son yıllarda sürekli olarak farklı doğal afetler yaşanıyor. Başta ülkemizin konumu olmak üzere pek çok koşul bu etkiyi yaşanmasında sebep olabiliyor. Ancak son iki ayda sürekli olarak toz yağmurları dikkat çekiyor. Bu Cuma ise bu 9 il için özellikle uyarı yapıldı.


Bu İllerde Yaşıyorsanız Dışarı Çıkarken Dikkatli Olun!

Henüz yaz dönemine tam olarak giriş yapılmadı. 2024 yılının mayıs ile halen sağanak yağmurlar ülkemizde yaşanmak durumunda. Ancak bunun yanında sın yılların kabuslu rüyası toz yağmurları da yer alıyor. Özellikle toz alerjisi olan kişilerin Cuma günü çok dikkatli olması gerekiyor.

Yaşanacak olan herhangi bir durumda acil durum ekiplerini arayabilir ve yardım alabilirsiniz. Bu 9 il de yaşayan kişilerin Cuma günü için gerekmediği sürece dışarı çıkmaması öneriliyor. Öte yandan yağışını durdurmayan yağmur ve sağanak yağışları ise ülkenin tamamını esir almış durumda.

Geçtiğimiz 2023 yılının yaz ayı yüzyılın en sıcak yazı olarak tanımlanıyordu. Mayıs ayına giriş ve halen daha tam olarak yazın gelmemesi ilerleyen süreçlerde nasıl bir hava durumunun olacağını merak ediyor.

Gündem Haberleri