MGM Uzmanı: Güneşli Günlerin Sonu Geliyor! Yaz Ortasında Kar Yağacak

Türkiye'yi Beyaz Örtüyle Kaplayacak Büyük Kış! Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den Gelen Kesin Tarihli Kara Kış Uyarısıyla Hazır Olun. Bol Kar Yağışı ve Rekorlar Bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağustos ayında sıcak hava uyarısında bulunmuştu. Son günlerde yaz sıcaklarına dayanamayan vatandaşlar, havaların ne zaman serinleyeceğini ve yağmurların ne zaman geleceğini merak ediyordu. En sonunda beklenen açıklama geldi ve kış resmen geliyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yazın ortasında kara kış uyarısı yaptı. Peki, kış ne zaman başlayacak? Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek?

Bu Kış Çok Sert Geçecek

Ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yazın ortasında Türkiye'yi serinletecek bir açıklama yaptı. Geçen kışın kurak geçmesi nedeniyle susuzluk ve kuraklık endişeleri artmıştı. Ancak meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, bu kış için müjdeli haberini verdi. Ünlü uzman, soğuk havalara işaret ederek Türkiye'nin bol yağışlı bir döneme gireceğini duyurdu. Büyük kış aylarının yaklaştığını söyleyen Kerem Ökten, özellikle kar yağışını özleyenlerin bu yıl bu özlemi giderebileceğini ifade etti.

Kara Doyuracak Kış Geliyor

Yaz aylarında kavurucu sıcaklar altında ezilen Türkiye, bu yıl kar yağışıyla rahat bir nefes alacak gibi görünüyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı "Hiç şüphem yok" başlığıyla paylaştı. Kerem Ökten, bol kar yağışının beklendiği bir yıl olacağını ve aynı zamanda İstanbul gibi büyük şehirlerde kar rekorlarının kırılacağını dile getirdi. Twitter'dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Hiç şüphem yok ki; Doğu Anadolu bu sene bol kar yağışlı geçecek.

Türkiye'nin resmi şehir merkezi kar rekorları;

  1. Bitlis, 343 cm, 30 Ocak 1968
  2. Tunceli, 285 cm, 14 Şubat 1976
  3. Hakkâri, 260 cm, 25 Şubat 1992
  4. Ağrı, 225 cm, 21 Şubat 1985
  5. Bingöl, 200 cm, 7 Şubat 1992"

Gündem Haberleri