MEB'den son dakika tatil kararı! Okullar eylülde değil o tarihte açılacak!

Öğrenciler yaz tatilini en iyi şekilde geçirmeye devam edecek gibi görünüyor. Yaz tatilinin sonuna geldiğini düşünenlere bir haber geldi. Gelen habere göre okulların açılması Eylül’ün ikinci haftasına kadar yetişmeyecek.

Öğrencilerin yaz tatilinin sonuna doğru yaklaşılırken beklenmedik bir müjde geldi. Okulların açılmasına az bir zaman kala Eylül ayının ikinci haftasına kadar okullar açılamayacağı öne sürüldü.

Öğrencilerin Eylül ayının 2. haftasında okula başlayacakları biliniyor. İlkokul öğrencileri ise Eylül ayının ilk haftasında oryantasyon eğitimi almak üzere sıralarına oturacaklar. Ancak müfredattaki değişiklikler planlanan takvimde gecikmelere yol açtı.


Bildiğiniz gibi yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okul müfredatlarında köklü değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler beraberinde bazı soru işaretlerini getirdi. Öğretmenlerin yeni programı hızlı bir şekilde anlamalarına yardımcı olmanın ilk adımı Haziran ayında yapılan çalıştaylarla atıldı. Daha sonra ağustos ayında sürekli eğitim açıldı. Gönüllülüğe dayalı bu eğitime yapılan başvuru beklentileri karşılamadı. Bu nedenle öğretmenlerin yenilenen müfredatı tam olarak kavrayabilmeleri için yeni bir seminer programına ihtiyaç duyulmaktadır.

Programın Eylül ayında öğretmenlere yaygınlaştırılması ve Ekim ayının ilk haftasından itibaren okullarda uygulamaya alınması planlanıyor. Ara tatillerin ortadan kaldırılarak kaybedilen zamanın telafi edilmesi planlanlanmaktadır.

Tabii bu şu anda inceleme aşamasında olan bir program. Bunun netleşmesi halinde MEB, okullara resmi yazı gönderecek. Resmi yazı gönderildikten sonra öğrencilere gerekli bildirimler yapılacaktır.

Gündem Haberleri