Marmara Üniversitesi hacklendi! Hacker açığı kapatın uyarısında bulundu

Marmara Üniversitesi’nde 5 bin kişinin verilerinin bulunduğu sistem 17 yaşındaki genç bir bilgisayar korsanı tarafından hacklendi. Genç Hacker üniversiteye SMS göndererek uyarıda bulundu. Kendisiyle iletişime geçilmesini isteyerek açığı söyleyeceğini ifade etti.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK) yayınladığı 'veri ihlali bildirimi ‘ne göre, 15 Eylül 2022 tarihinde Marmara Üniversitenin Bilgi Yönetim Sistemi içerisinde bulunan SMS gönderim servisindeki yetkili kullanıcı hesabı, 17 yaşında rumuzu 'YUBA' olan genç bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildi.

Veriler ele geçirildi

Sabah gazetesinin haberine göre yeni kullanıcı hesapları tanımlama yetkisi olan Marmara Üniversitesine ait hesaptan 3 yeni kullanıcı hesabı tanımı yapıldığı da tespit edildi. Sistem üzerinde toplam 5 bin 698 kişinin bilgilerinin hacklendiği ortaya çıktı. Sistemde verileri çalınan kişilerin çalışanlar ve kullanıcılardan oluştuğu belirtildi. Verilerin bulunduğu sistemin hacklendiği üniversiteye gelen bir mesaj ile ortaya çıktı. Olayın açığa çıkmasıyla hemen KVKK, Marmara Üniversitesi'nce yapılan ihlal bildirimini ilan ederken ihlale ilişkin inceleme başlattı.

Genç hacker üniversiteye sms gönderdi
Marmara üniversitesi sistemlerinin hacklenmesinin ardından rumuz adı 'YUBA' olan kişi SMS ile yetkilileri uyararak kendisiyle iletişime geçilmesini istedi. Amacının devlete zarar vermek olmadığını, kendisiyle iletişime geçildiği takdirde açığı söyleyeceğini belirtti.

Genç korsan üniversiteye gönderdiği mesajda yetkililere seslenerek: "Merhaba sayın Marmara Üniversitesi. Ben YUBA, 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hiçbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hack'ledim. Yüksek risk içeren bir açık. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim, kapatın. “ ifadelerini kullandı.
 

Gündem Haberleri