Kastamonu, Çankırı, Sinop ilk 3'te! TÜİK ilk kez açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan 'Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma' raporunun içeriğinde Türkiye'nin en yoksul üç ili Karadeniz bölgesinde yer aldığı belirtildi.

2023 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma Raporu hazırlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), söz konusu raporu kamuoyuna açıkladı.

Türkiye'nin yoksulluk haritasının paylaşıldığı verilerde Türkiye'deki yoksulluk oranının yüzde 21,7 olduğu görülürken çalışmada Türkiye'nin coğrafi bölgesi ve en yoksul şehirleri de belirlendi.

TÜRKİYE'NİN EN YOKSUL ŞEHİRLERİ


Türkiye'nin en fakir coğrafi bölgesinin TR82 şeklinde açıklandığı TÜİK raporunda bu bölgenin en fakir üç şehrinin ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop olduğu kaydedildi.

TR82'yi TR10 VE TRA2 İZLEDİ

Bu üç ilden sonra Türkiye'nin en fakir bölgesi sayılan TR10 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin yer aldığı TRA2'nin payı %21,7'dir.

Yoksulluk oranının düşük olduğu bölgeler arasında; yüzde 10,4 oranıyla Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in dahil edildiği TRC1, yüzde 12,9 oranıyla Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in dahil edildiği TRC3, Şanlıurfa ile Diyarbakır'ı kapsayan TRC2 bölgeleri yer almaktadır. 

Gündem Haberleri