İstanbul, Sakarya, Bursa ve diğer illerde büyük yangın felaketi yaşandı! Evden çıkanlar pişmanlıkla dolacak, benzeri görülmemiş

Son günlerde sıcak hava dalgalarıyla mücadele eden Türkiye, daha da yüksek sıcaklıklara hazırlıklı olmalıdır. Meteoroloji uzmanları uyarıyor! Özellikle İstanbul, Sakarya, Bursa ve diğer illerde aşırı sıcaklar görülecek. Bu yoğun sıcaklar önceki yıllara kıyasla daha etkili olabilir.

Bu yıl, son yılların en sıcak yaz mevsimlerinden birini yaşarken, bazı tarihler sıcaklık rekorlarını alt üst ederek tarihe geçti. Temmuz ayı özellikle yüksek sıcaklıklarıyla ön plana çıktı. El Niño ve Eyyam-ı Bahur gibi hava olayları, ülke genelinde artan sıcaklıklara neden oldu ve bu sıcaklar artık sağlık koşullarını da etkilemeye başladı. Milyonlarca vatandaş, mevsim normallerine dönüşün ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Ancak meteoroloji uzmanları yeni bir uyarıda bulunuyor. Özellikle belirtilen illere özel bir dikkat gerekiyor...

Sıcak Hava Dalgası Geliyor: İstanbul ve Diğer İllerde Tedbir Zamanı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şen, sıcak hava dalgalarının ülke genelinde artacağını belirtti. Özellikle İstanbul ve Ege bölgesi için vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

İstanbul'da Sıcaklık Yükseliyor: 11 Derece Birden!

Meteoroloji verilerine göre, son günlerde İstanbul'da hafif bir serinleme yaşansa da bu durumun nem oranını artırdığı bildirildi. Ancak meteoroloji uzmanları yeni bir uyarıda daha bulunuyor. İstanbul, önümüzdeki günlerde yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşılaşacak.

Prof. Dr. Orhan Şen'in Uyarısı: Sıcaklar Bir Süre Daha Devam Edecek

Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili olarak sıcaklıkların bir süre daha etkili olacağını vurguladı. Aynı zamanda İç Anadolu ve İç Ege bölgelerinde sıcaklıkların daha da yükseleceğini belirtti. Ankara'nın 38, Denizli, Uşak ve Manisa'nın ise 40 derecenin üstünde sıcaklık değerlerine ulaşacağını ifade etti. Yeni sıcak hava dalgasının etkisi hafta sonuna kadar sürecek. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar normale dönmeye başlayacak.

Sıcaklık Yükseliyor: Ege ve Marmara Bölgelerine Dikkat!

Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamada özellikle Ege bölgesi ve Antalya'da sıcaklıkların ortalama 7-8 derece artacağını açıkladı. Ayrıca hafta sonuna doğru Marmara bölgesi etkilenecek ve sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak.

Gündem Haberleri