İç Güvenlik Fakültesi kurulmasını öneren teklif TBMM'ye sunuldu

Ak Parti vekillerinin imzası ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan polis akademisi yerine İç güvenlik fakültesinin kurulmasını öngören 16 maddelik yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Ak Partisi vekillerinin imzasını taşıyan Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 16 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu . Yasa teklifi içerisinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan polis akademileri yerine İç güvenlik fakültelerinin kurulmasını öngören 16 maddelik yasa teklifi de yer alıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulacak ve 3 ay içinde yapılacak atamalarla bu fakültelerin kadroları tamamlanacak.Öte yandan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde ise lisans mezunu polis memurları ile ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarındaki amir sınıfı personelin temini için örgün eğitim veren üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek en az 4 yıl süreli fakülte mezunlarından yapılacak sınavda başarılı olanlara ilk derece amirlik eğitimi verileceği belirtildi.
 

Gündem Haberleri