EYT'yi kaçırana emeklilik için yeni fırsat! 1 milyon emekliyi sevindiren haber geldi

EYT Yasasından yararlanamayan milyonlarca insan için yeni bir erken emeklilik fırsatı ortaya çıktı. Torba yasanın getireceği yeni fırsatlar, bir milyondan fazla kişiye emeklilik imkânı açacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili umut verici haberler var. Türkiye'de 7 farklı erken emeklilik seçeneği bulunmaktadır. Bu formüller arasında zor ve yorucu işler yapanlara yönelik yıpranma payı, engelli çocuğu olan annelere ise ek ikramiye yer almaktadır. Yıpranma payı, teminat süresine gün ekleyerek emeklilik yaşını yükseltebilir. Engelli çocuğu bulunan anneler sigorta primlerine eklenen süreden yararlanabilecek.

8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar için emeklilik yaşı düzenlemesi geçen yıl çıkarıldı ve milyonlarca kişi artık erken emekli olma olanağına sahip oldu. Erken emeklilik sözleşmesi SSK'lılar için 7 bin 200 gün, Bağ-Kur üyeleri için ise 9 bin gün süreyle yapıldı. Ancak birçok Bağ-Kurlu, yüksek sigorta primleri nedeniyle emeklilik yardımlarından yararlanamadı. Peki henüz erken emeklilik hakkı kazanamayanlar için yeni düzenlemeler yapılacak mı? Son haber Bağ-kur halkına ulaştı. Milyonlarca kişiye indirimli primlerle yeni erken emeklilik fırsatları sunuluyor.

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİMİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca Bağ-Kur öğrencisinin sigorta ücretlerinin düşürülmesiyle ilgili müjdeyi verdi. SSK ile BAĞ-KUR arasındaki ikramiyelerin eşitlenmesiyle Bağ-KUR çalışanları artık 7 bin 200 gün sonra emekli olma hakkına sahip olacak. Sigorta prim eşitliğine ilişkin yönetmelik TBMM'ye sunuldu. Torba yasayla birlikte Kongre'ye sunulan düzenlemenin yaz sürecinde kabul edilmesi bekleniyor.

BİR MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK

Yeni sigorta prim indirimi düzenlemeleri sayesinde bir milyondan fazla kişi erken emekli olabilecek. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan açıklamayla TBMM Genel Kurulu'nun yasal düzenlemeler kesinleşinceye kadar çekilmeyeceği duyuruldu. Başka bir deyişle, katkı paylarındaki indirim bu yaz Kongre tarafından onaylanacak ve kesin olarak kabul edilecek. Emeklilik başvuruları, ikramiye indiriminin TBMM tarafından onaylanmasının ardından hemen başlayacak. Bağ-kur'lular artık 7.200 bonus gün ile EYT'yi beklemeye gerek kalmadan erken emekli olma hakkına sahip olacaklar.

EV HANIMLARINA DA DÜZENLEME VAR

TBMM Genel Kurulu'na Bağ-Kurlular dışında ev kadınlarıyla ilgili de yeni düzenlemelerin yer aldığı maddeler sunuldu. Geçtiğimiz aylarda devletin ev hanımlarına ikramiye desteği sağladığına dair müjdeli haberler geldi. İsteğe bağlı prim ödeyen ev hanımlarına primin üçte biri devlet tarafından sağlanacak. Böylece ev hanımları erken emekli olabilecek.

Gündem Haberleri