EGM, E-Devlet'in Hacklendiği İddialarını Yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, e-Devlet uygulamasındaki kişisel ve kurumsal verilen çalındığı iddialarının gerçek olmadığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı. EGM'den yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyada e-Devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ayrıca, iddiayı ortaya atan gazeteci Fatih Altaylı hakkından suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"E-Devlet sistemine yetkisiz erişim yapılarak sistemde bulunan verilere erişilmesi ve çalınması kesinlikle söz konusu değildir. Konu ile ilgili olarak bir dolandırıcılık şebekesinin, bazı bireysel kullanıcıların şifrelerini ele geçirerek elde ettiği bilgiler üzerinden dolandırıcılık yapmaya çalıştığı görülmüştür. Yapılan çalışmalar neticesi 3 şahıs hakkında adli işlemlere başlanmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir. Ayrıca resmi kurumların konuyla ilgili yaptığı açıklamaların aksine kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren gazeteci Fatih Altaylı hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır."

Gündem Haberleri