Dışarı çıkmadan önce listeye bakın! O illerde tehlike büyük: Meteoroloji il il tabloyu paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımla 19 Haziran 2024 hava durumu raporu açıklandı. Son verilere göre bugün hava nasıl olacak? İşte yanıtı...

Türkiye Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, 19 Haziran 2024 tarihindeki atmosferik koşullar açıklandı. Yapılan duyuruya göre, Doğu Karadeniz'in sahil şeridi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu bölgeleri, Denizli, Uşak, Burdur ve Isparta'nın kuzeybatı kesimleri, Afyonkarahisar'ın güneyi ve Van'ın doğusunda yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerini 7 ila 10 derece aşması öngörülüyor.


HAVA DURUMU ÖZETİ

En güncel hava durumu tahminlerine göre; ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç bölgeleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur ve Isparta'nın kuzeybatı kesimleri, Afyonkarahisar'ın güneyi ve Van'ın doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında olacak. Diğer yandan, Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı meydana gelebilir.

SICAKLIK DURUMU

Hava sıcaklıklarının, ülke genelinde mevsim normallerinin 7 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarların genel olarak kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi, Marmara'nın güneyi ve Ege'nin kuzeyinde ise zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olması öngörülüyor.

Gündem Haberleri