Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermiş olduğu müjde de Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesini açacaklarını söyledi. Kütüphane bünyesinde 1 milyon cilt basılı kitabın bulunduğu ve kütüphanenin aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek kapasitede olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni'nde vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesini açacaklarını söyleyen Erdoğan ülke gündemiyle alakalı konulara konuşmalarında yer verdi.

Üniversite rektörü ve tüm hocaları tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında 2010 yılından bugüne büyüyen, gelişen ülke içinde ve dışında iftiharla bahsedilen başarılara imza atan üniversite için tüm emekleriyle çalışan tüm hocalara ve üniversite rektörünün tebrik ederek konuşmasına başladı.
Ülkenin en seçkin yükseköğretim kurumları arasındaki yerini alan üniversitenin yeni kayıt dönemi ile birlikte kapasitesinin 15 bini bulacak öğrenci kapasitesiyle dahada güçleneceğini söyledi. Ziraat Bankasının desteği ile tamamlanan kütüphanenin Merkezi Derslik binasının üniversiteye, şehre ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Ziraat Bankasının Genel Müdürü ve yönetim kuruluna milletimiz adına teşekkürlerini iletti.

24 sat açık olacak

Açılacak olan yeni kütüphanenin bünyesinde 1 milyon cilt basılı kitabı olduğu ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek kapasitede olduğunu aktardı. Öte yandan ülkemizin en büyük kütüphanesi olan Ankara'daki Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan 5 milyon ciltlik kitap kapasitesine sahip Millet Kütüphanesi'nin haftanın her günü 24 saat açık olacağını, ikramların yapılacağını öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan memnuniyetlerini aktardı. 

57 bin okul kütüphanesi kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladıklarını aktaran Erdoğan bu sayede kısa sürede 57 binin üzerinde okulu kütüphane ile kavuşturduklarını ve burada bulunan Kitap sayısını da 4 kat artırarak 70 milyona çıkardıklarını aktardı.

Yaşam Haberleri