Büyük İstanbul Depremi İçin Önlem Alınıyor Mu? Anlaşma Sağlandı! İşte Detaylar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında, olası bir İstanbul depremi felaketine karşı önlem alınması için anlaşma sağlandığı açıklandı.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un olası bir deprem felaketine karşı hazırlıklı olunması adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Ayrıca deprem konusunda çalışmalara hafta içinde başlandığı ifade edildi.

Seferberlik İle İşbirliği İle Başarıya Ulaşabiliriz!

Bakan Özhaseki, İBB ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Sayın Bakanımız, bir çalışma stratejisi oluşturacaklar ve bizden de ilgili çalışma gruplarını talep edecekler. Biz de bakanlık olarak bu çalışmalara katkıda bulunmak üzere görevlendireceğiz. Muhtemelen bu hafta kendilerinden bu konuda geri dönüş bekliyoruz. Hızlı bir şekilde cevap vererek ortak masalarda, ortak akıl kullanarak iş birliğine dayalı bir süreci başlatmayı umuyoruz. İstanbul'da on binlerce yapının değiştirilmesi gereken bir zaman diliminde, ancak seferberlikle bu işin altından kalkabiliriz. Bu seferberliğin adı tek başına bir ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi veya bakanlık olamaz."

Acele Edilmeli, Hazırlıklı Olunmalı!

Depremin ne zaman meydana geleceği belirsiz olduğundan, olası bir felakete karşı her an hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Finans sektöründen bakanlığımıza, büyükşehir belediyesinden valiliğimize, ilçe belediyelerinden sivil toplum kuruluşlarına ve hatta sektör gruplarına kadar geniş bir iş birliğiyle İstanbul'un ayakta kaldırılması mümkün olabilir. Hep söyledim, herkes bir şeyler yapıyor ama bu hızla İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz. Dolayısıyla depremin ne zaman olacağını bilemediğimiz bu ortamda, beklediği bir anda acele etmemiz gerekiyor. Bakanımızın bu yaklaşımını umutla karşılıyorum. İnşallah en hızlı şekilde iş birliği içinde, omuz omuza hareket ederek depremin siyaseti veya partisi olmadan süreci çözüme kavuştururuz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gündem Haberleri