Aracı otomatik vitesli olanlar aman dikkat! 100 bin TL cezası var

Türkiye’de otomatik şanzımanlı araç kullananlar için önemli duyurular yapıldı. Bu durumu yaşayan sürücülerin karşılaşabilecekleri maliyetlerin yüksek olacağı belirtildi.

Otomatik vites sistemlerinin yanlış kullanılması, maliyeti yüksek arızalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, özellikle kırmızı ışık bekleyişlerinde ve park halindeyken yapılan vites değişikliklerinin şanzımana zarar verebileceğini vurguluyorlar. Otomatik şanzımanın bakımı ve kullanımı konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’in Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, bu konuda sürücülere hayati tavsiyelerde bulundu.


OTOMATİK VİTES BAKIMI

Alperen Temizyürek, ekspertiz işlemlerinde sıkça otomatik vitesli araçlarla karşılaştıklarını ve bu araçların yanlış kullanımı ile yetersiz bakımının, büyük hasarlara yol açabileceğini ifade etti. 

Araç sahiplerinin karşı karşıya kalabileceği yüksek maliyetler konusunda da uyarılarda bulundu.

YÜKSEK MASRAFLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN DİKKAT!

Temizyürek, şanzıman onarımlarının maliyetinin 100 bin TL’ye kadar ulaşabileceğini belirterek, otomatik vitesli araç kullanıcılarını doğru kullanım ve düzenli bakım konusunda tekrar tekrar uyardı.


ŞANZIMAN TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

Otomatik şanzımanın içinde biriken zararlı maddeleri temizlemek, vites değişimlerini daha akıcı hale getirir ve şanzımanın ömrünü uzatır. Şanzıman içindeki çamur ve vernik benzeri kalıntıları temizleyen deterjan ve çözücülerle yapılan temizlik, şanzıman sağlığı için önemlidir.

OTOMATİK VİTES SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

Vitesler, otomobilin hızını ve gücünü düzenleyen mekanizmadır. Otomatik vites, bu işlemi sürücünün müdahalesine ihtiyaç duymadan otomatik olarak gerçekleştiren bir sistemdir. 

Bu sistem sayesinde, vites değişimleri sürücü tarafından fark edilmeden yapılır.

Gündem Haberleri