AK Parti'den Son Dakika '3600 Ek Gösterge' Açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamu personelinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

3600 ek göstergeye yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu konuda çalışmaların tamamlandığında bilgilendirme yapılacağını söyleyen AK Parti Sözcüsü, "Benim bildiğim bu konularla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yeni bir bilgi yok. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de gereken bilgiyi veririz. Şu an da o konular üzerindeki çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı. Sendikalar Tüm Kamu Personelini Kapsamasını İstiyor Memur sendikalarından son zamanlarda yapılan açıklamalarda AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge meselesinin daha fazla uzatılmaması ve tüm kamu personelinin kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi yönünde çağrılarda bulunulmuştu.Geçtiğimiz günlerde konuya dair değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci şunları söylemişti: 

Sayın Cumhurbaşkanımız 1,5 yıl önce bir vaatte bulundu. 4 meslek grubundaki arkadaşlarımızın ek göstergelerini 3600'e yükselteceğiz dedi. Bize göre 4 meslek grubuyla sınırlı kalamaz, kalırsa doğru olmaz, hakkaniyetli olmaz. Zaten bir sorun vardı, Sayın Cumhurbaşkanı aslında zaten sorunlu alana parmak basmış oldu. Bizim arzumuz tüm çalışanları kapsayacak şekilde adaletli ve herkesin üzerinde mutabakat sağlayabileceği bir ek gösterge düzenlemesi. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaadin ardından bir kanun çalışması yaptık. Hizmetli arkadaşlarımız ek gösterge alamıyorlar, onlara da ek gösterge verilmesini önerdik ve mevcut rakamlarının 800'er puan artırılmasını talep ettik. Bu çalışmanın TBMM'de daha ne kadar bekleyeceğini bilemiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızla bir randevu talebimiz var, bu randevuda öncelikle 3600 ek göstergenin çıkarılması noktasındaki arzumuzu yenileyeceğiz. Bize göre de gecikmeden bir an önce bu ek göstergenin çalışanlara kazandırılması lazım

Gündem Haberleri