2022 KPSS İptale Doğru Gidiyor İşte Tüm Gelişmeler

KPSS’de bazı soruların sızdırıldığı iddiasıyla açılan soruşturma her dakika büyüyor. Yapılan açıklamalar ve açılan soruşturmalar KPSS’nin iptal edilme olasılığını artırdı.

Türkiye son birkaç gündür KPSS’ye kilitlendi. Bir yayınevinin soruları sınavdan daha önce deneme kitaplarında yayımladığı iddiasıyla başlayan soruşturmalar gün geçtikçe derinleşiyor.

DDK Görevlendirildi

Yaşanan gelişmeler sonrası ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirecek konunun araştırılması talimatını verdi.

ÖSYM Başkanı Görevden Alındı

Yaşanan bu gelişmelerden hemen sonra gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Bazı Problemler Gözüküyor

Alınan talimatlar sonrası DDK yaptığı açıklamalarda bazı problemlerin gözüktüğünü söyledi. Bu neticede müfettişlerin ÖSYM binasına denetlemeye gideceği açıklandı.

Suç Duyurusunda Bulunuldu

DDK’nın açıklamaları sonrası ÖSYM binasına giden müfettişler burada yaptıkları incelemeler sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yayınevine Operasyon

Bu gelişmeler sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, adı çıkan yayınevine operasyon düzenlenmesi talimatını verdi. Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açtı. Ekipler Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve Ostim'deki iki adreste arama başlattı. Aramada polisin, burada bulunan dijital materyal ve tüm KPSS dokümanlarından birer nüsha alacağı öğrenildi.

Yeni Başkan Atandı

Yaşanan bu gelişmelere ek olarak gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Üst üste yaşanan bu gelişmeler ve yapılan açıklamalar KPSS ile ilgili iptal kararının çıkabileceği ihtimallerini artırıyor. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz, yorumlarınızda paylaşabilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Gündem Haberleri