2022 İptal Edilen KPSS’nin Yeni Başlangıç Takvimi Belli Oldu

Son Dakika. Türkiye, uzun yıllar boyunca unutamayacağı bir sınav sürecine girdi. Sorularının sızdırıldığı ile ilgili iddialar üzerine başlatılan soruşturmalar sonucunda 2022 KPSS iptal edildi. Yeni Sınav Takviminin başlayacağı tarih açıklandı.

ÖSYM Başkanlığına bugün atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuzda gerçekleştirilen 2022 KPSS’nin iptal olduğunu açıkladı.

Sonraki Oturumlar Ertelendi

Ersoy, yaptığı açıklamada, "Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş, hem de 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumlar ertelenmiştir." dedi.

17 Eylül’de Başlıyor

İptal edilen sınavlarla ilgili net tarihlerin belli olmadığını ancak takvimin 17 Eylül’de başlayacağını belirten Ersoy, ''İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Son Dakika Haberleri