1999 öncesi sonrası SGK girişliler yandı! O paralar tak diye kesilecek

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında aylık SGK yardımlarından yararlananlarla ilgili konuştu. Güler bu ödemelerin azaltılacağını duyurdu. Detaylar burada..

Asgari emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılması da dahil olmak üzere vergi kanunları ve çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM Genel Kurul Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yasa teklifiyle ilgili basına açıklamalarda bulundu. Güler, basın açıklamasında milyonlarca insanı etkileyen kararlar kamuoyuyla paylaştı ve milyonlarca kişinin merakla beklediği maaş zammını da duyurdu.

Emekliler ile yaşlılık, maluliyet ve ölüm yardımlarından yararlananlar için kayıtlarda 10 bin lira olarak belirlenen asgari aylık ödeme tutarının 12 bin 500 liraya çıktığı ortaya çıktı. Şu anda yaklaşık 16 milyon 180 bin olan toplam emekli sayısına bu düzenlemenin 12 bin 500 lira daha eklenmesi halinde, 2004-2024 Temmuz-Aralık döneminde emekli sayısının etkileneceğini de belirtelim.


AKP'nin grup başkanı Abdullah Güler, gerçekleştirdiği basın toplantısında çok konuşulan yurt dışı seyahat masraflarını da 500 liraya kadar makul bir düzeye çıkardığını söyledi. Basın bülteninde, kısa vadeli sigorta iştirakleri prim oranının yüzde 2'den yüzde 2,25'e yükseltildiği belirten Güler, ayrıca sosyal güvenlik kanununda düzenlemelerin yer aldığını duyurdu. Bu nedenle, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı sayılanlar ile hâlihazırda yaşlılık aylığı almakta olan ve ilk kez emekli olan veya emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam eden işverenlere, Hazine tarafından verilen 5 puanlık SGK destek priminin ödenmesi, SSK'ya tabidir ve güvenlik destek primleri sonlandırılacaktır.

Gündem Haberleri