15 Eylül'den sonra sistem değişiyor! 70 bin TL daha fazla ödenecek!

Yeni bir zam haberi daha! 70 bin TL fazla ödemek zorunda kalacaksınız! Tüm detaylar haberimizde.

Zam duyuruları peş peşe gelmeye devam ediyor! 15 Eylül itibariyle 90 bin TL olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FİYATLAR ARTIYOR

Yapılan düzenlemelerle birlikte artık konut ilanları ve emlakçılarla ilgili denetlemeler sıklaşacak. Düzenlemeyle birlikte artık doğrulanmayan ilanlar yayımlanamayacak. Düzenlemeler sadece emlak sitelerinde değil sosyal medya platformlarında da geçerli olacak. Aynı zamanda yalnızca Ticaret Bakanlığı yetki belgesi olanlar ilan verecek ve kayıt dışı emlakçılık yapanların önüne geçilecek. Konut satışı yapan kişiler de birden fazla emlakçıya yetki verebilecek ve süre yalnızca 3 ayla geçerli olacak. Günlük kiralık taşınmaz ve tapusu olmayan konutlar düzenlemeye dahil edilmeyecek. 


Güncel olarak ülkede 69 bin yetki belgesi olan emlakçı yer alıyor. Yeni düzenlemelerle birlikte sene sonuna kadar sayının 90 bin olması tahmin ediliyor. Yetki belgesi alabilmek için staj zorunluluğuyla ilgili de düzenleme yapılacak. Düzenlemeler sayesinde kayıt dışı emlak faaliyeti gösterilemeyecek. Bakanlık sosyal medya ve emlak sitelerinde yayımlanan ilanları yakından takip edecek ve doğrulanmış ilan vermeyen kişilere idari yaptırımlar uygulanacak. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan da düzenlemeyle birlikte sektörde olumlu etkiler olacağını ve konut ve araç piyasasında fiyat kontrolü için de işe yarayacağını belirtti. Bakanlık yaptığı düzenlemeyle birlikte piyasanın şeffaf ve adil olması hedefleniyor. 

Gündem Haberleri