Zayıflamak isteyenler için önemli bir detay! Anında pek çok yan etki oluşabilir

Son zamanlarda zayıflamak isteyenler arasında popüler hale gelen zayıflama iğnelerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken ciddi yan etkiler olduğu belirtiliyor. Uzman doktor, obezite ilaçları olarak bilinen zayıflama iğnelerinin yan etkilerinin ciddiye alınması ve uzman gözetiminde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Dünyaca ünlü isimlerin zayıflama iğnelerini tercih etmeleri, bu ürünlere olan ilgiyi artırdı. Kim Kardashian, Elon Musk ve İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson gibi tanınmış kişilerin bu iğnelerle kilo verdiklerini açıklamaları, diğer kişilerin de merakını uyandırdı. Ancak uzmanlar, bu iğnelerin kullanımının yan etkilere yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Obezite ve Tedavi Yöntemleri

Uzmanlar obezitenin birden fazla faktörden etkilendiğini belirtiyor. Genetik durum, metabolizma ve çevresel etkenlerin obeziteyi etkileyen önemli unsurlar olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle, obeziteyle mücadelede kişiye özel ve uzman gözetiminde tedavilerin önemine vurgu yapılıyor.

Uzman Gözetiminde Kullanım Şart

Obezite hastaları için son yıllarda ilaç tedavisi seçeneğinin gündeme geldiği belirtiliyor. Ancak uzmanlar, bu tür ilaçların kendi başına kullanımının riskli olabileceği konusunda uyarıyor. Obezite ilaçlarının yan etkilere neden olabileceği ve uzman gözetiminde kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Uzman İsimden Uyarı

Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Yıldız'dan yapılan açıklamada, "İlaçlarda tiroit ve pankreasla ilgili çok nadiren ortaya çıkan yan etkiler de söz konusu. Ayrıca az sayıda bireyde duygu durum değişikliklerine, psikolojik etkilenime yol açtığına ilişkin son birkaç haftada Avrupa ve ABD'den gelen veriler var. Birkaç intihar düşüncesi olan hasta olduğunu da biliyoruz, bununla ilgili de araştırmalar sürüyor. İlaçlar obezite tedavisinde son derece önemli ve etkili ama diğer tüm ilaçlar gibi asla kendi başına kullanılmamalı." ifadeleri kullanıldı.

Ekonomi Haberleri