Zamlı Asgari Ücret Ödemeleri Şu Tarihte Hesaplara Yatmaya Başlıyor!

2023 Asgari Ücrete Beklenen Ara Zam Yapıldı: Yeni asgari ücret yüzde 34 zamla 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Zamlı asgari ücretin ne zaman yatacağı merak konusu. İşte ayrıntılar ve ödeme tarihi.

2023 yılında asgari ücrete beklenen ara zam yapıldı. Yeni asgari ücret, yüzde 34 zam yapılarak 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre; 2023 asgari ücret brüt 13.415 TL, net 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Şimdi ise, "Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak?" sorusu gündeme geldi. İşte merak edilen konuya dair ayrıntılar...

Asgari Ücret Ara Zammı İçin Bekleyiş Sona Erdi

Yeni asgari ücret, 2023 Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri sonucunda dün resmi olarak açıklandı. Şimdi ise gözler, zamlı asgari ücretin ne zaman yatacağına çevrildi. Peki, 2023 zamlı asgari ücret ne zaman alınacak? Yeni asgari ücret hangi ayda ödenecek? İşte zamlı asgari ücretin ödeneceği tarih...

Yeni Asgari Ücret Ne Zaman Ödenecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, mevzuat gereği Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyordu. Ancak 1 Temmuz 2022'de yayımlanan karara göre Asgari Ücret Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Temmuz itibarıyla asgari ücretin yüzde 34 artırılarak net 11 bin 402 lira olarak belirlenmesini kararlaştırdı. Asgari ücret brütü ise 13 bin 414 TL olarak açıklandı.

Asgari Ücret Zamı Maaşlara Ne Zaman Yansıyacak?

Zamlı asgari ücret 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. 1 Temmuz'dan sonra asgari ücret alanlar yeni asgari ücret tutarından maaş alacaklar. Ay başında maaş alanlar ise yeni zamlı asgari ücreti 1 Ağustos tarihinden itibaren alacaklar.

Ekonomi Haberleri