Zamlar vatandaşı nakavt etti! Artık bir tane almak için 12,5 TL'yi gözden çıkaracaksınız

Vatandaş artık her gün yeni zam haberlerine uyanıyor. Fiyatlar giderek uçmaya başladı! Artık 12.5 TL'den satılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşa peş peşe kötü haberler gelmeye başladı! Artık çeşitleri 12.5 TL'ye kadar yükseldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TANESİ 12.5 TL OLDU

Ekmek fiyatları günden güne artmaya devam ederken yeni haber Uşak'tan geldi. Uşak 100 gram simit fiyatını geçtiğimiz ay 5 TL'den 6 TL'ye çıkarmıştı. Bu ay ise simit fiyatları 7.5 TL'ye yükseldi. Bazı simit çeşitleri ise 12.5 TL'den satılacak. Uşak ilinde simit fiyatları Ocak ayından itibaren üç kez zamlanmış oldu. Simit fiyatlarına Haziran ayında yüzde 20 zam yapılmıştı ve yüzde 25 oranında zam uygulandı. 


Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Odası Başkanı Zafer Kurnaz maliyetler arttığı için fiyatların da arttığını söyledi. Kurnaz konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Fırıncı esnafı olarak artan maliyetler karşısında iş yerlerimiz mücadele etmeye devam ediyor. Zam yapılmasını, vatandaşın sıkıntıya girmesini biz de istemeyiz. ama esnaf olarak başta susam, akaryakıt gibi ürünlerin maliyeti durmadan artmaya devam ediyor. Un, tuz, maya, doğal gaz, işçilik arttıkça zor durumlarda kalıyoruz. Onun için de ister istemez zam yapılıyor.' Güncel olarak 100 gram simit 7.5 TL, 100 gram sütlü simit 8 TL, 100 gram tereyağlı simit 12.50 TL, açma 15 TL, poğaça 15 TL, kurabiye 15 TL, börek 15 TL, boyoz 15 TL, mayalılar 25 TL oldu. Kıymalı, peynirli, ıspanaklı pide çeşitlerine zam yapılmadı. Fiyatlar 80 TL olarak devam ediyor.

Ekonomi Haberleri