Yurt Dışı Seyahate Hazırlananlar İçin Ters Köşe! Resmi Gazete'de İlan Edildi: Ödemelerde %50 Zam Uygulanacak

Yurt dışına çıkacaklara kötü haber! Vize, noter ve pasaport işlemleri için ödeme yapacak olanlara %50 zam geldi. Detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Harç ücretleri ve telefon pasaport işlemlerinde de artış yaşandı.

Yurt dışına çıkacak vatandaşlara kötü bir haber verildi. Vize ücretlerine ek olarak noter ve pasaport işlemlerine ödenen ücretlerde zam yapıldığı duyuruldu. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurt dışında hayalini kuranların tüm beklentileri suya düştü. Yapılan son açıklamaya göre, harç ücretleri ve pasaport işlemleri için ödenen ücretlerde artış olduğu duyuruldu. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 492 sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç ücretlerine %50 zam yapıldığı belirtildi. Yayınlanan kararla birlikte yeni ücretler belirlendi.

Tüm İşlemlere %50 Zam Geldi

Yapılan son açıklamalara göre, vize harçları ve pasaport işlemlerinde %50 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanının kararıyla, 492 sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç ücretlerinde %50 artış gerçekleştirildi.

Son açıklamaya göre, yurtdışından getirilen telefonların pasaport işlem ücretlerinde de artış olduğu duyuruldu. Yurtdışından getirilen telefonların kullanım izni için ödenecek tutarlar, zamla birlikte 20.000 TL'ye kadar yükseldi. Ayrıca, trafik harçları da zamlanan kalemler arasında yer aldı.

Tüm İşlemlere Zam Yapıldı

Vize harçları ve pasaport işlemlerine uygulanacak zam oranları kapsamında Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve Liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarında %50 artış olduğu bildirildi. Bu artışlar, 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer almaktadır.

Ekonomi Haberleri